Gemeente Hattem
geen max tarief
Gelderland
24 uur per week
01 juli 2024
30 juni 2025
Projectleider Transitie Omgevingswet
(24 uur)
De opdracht
De implementatie van de Omgevingswet was tot nu toe gericht op de noodzakelijke acties om de invoering van de wet mogelijk te maken. Veel van deze voorbereidingen zijn samen met onze buurgemeenten uitgevoerd. De werkprocessen zijn gezamenlijk beschreven, de benodigde software is aangeschaft en geïmplementeerd. Ook beschikken we sinds 2022 over een vastgestelde Omgevingsvisie. Met de ketenpartners zijn samenwerkingsafspraken gemaakt en de medewerkers zijn getraind.
Nu de Omgevingswet in werking is getreden, willen we de komende jaren werken aan het volop kunnen benutten van de mogelijkheden die de wet biedt. In dit proces zullen nog beleidskeuzes gemaakt worden en kunnen de eerste lessen van het werken onder de Omgevingswet benut worden. Deze transitie betreft zowel het afronden van nog lopende of nu startende projecten en het zo nodig (tussentijds) evalueren van gemaakte keuzes/afspraken. De grootste opgave vormt het proces om te komen tot een gebiedsdekkend omgevingsplan voor de gemeente Hattem. Het opstellen van een plan voor de verdergaande invoering van de “geest” van de wet maakt tot slot ook onderdeel uit van de opdracht.
Wat je gaat doen
Als Projectleider Transitie Omgevingswet ga je aan de slag met twee opdrachten tegelijk. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie en het proces voor de doorontwikkeling van de Omgevingswet in de periode tot uiterlijk 2032. Daarnaast zorg je voor een vastgesteld Plan van Aanpak om voor 2032 te komen tot een gebiedsdekkend Omgevingsplan in Hattem.
Doorontwikkeling implementatie Omgevingswet
Van de projectleider vragen we om het overzicht te creëren en te houden op wat er nog moet gebeuren voor de verdere implementatie van de Omgevingswet. Vanuit je inhoudelijke kennis ga je aan de slag met de verschillende taken en werk je samen om de resultaten te behalen. Jij geeft daar richting en sturing aan en bent het boegbeeld binnen de organisatie. Onderdeel daarvan is het verbreden van de kennis over en de betrokkenheid in de gehele organisatie. Maar ook het bevorderen van participatie en het optimaliseren van de processen maken onderdeel uit van je werkzaamheden. Het is vanzelfsprekend dat je de financiën daarbij bewaakt.
Je hebt oog voor de knelpunten en succesverhalen van de uitvoering van de nieuwe werkprocessen onder de Omgevingswet. Het evalueren van de processen rondom het adviesrecht van de raad, participatie en de leges maakt daar onderdeel van uit.
De implementatie van de Omgevingswet is in de afgelopen periode programmatisch opgepakt. Op enig moment zal dit in de lijn moeten worden belegd. Als projectleider bepaal je hiervoor de strategie in nauw overleg met de intern betrokkenen.
Je bent als projectleider als geen ander in staat om de collega’s te betrekken bij de te verrichten werkzaamheden en stippelt samen met hen de koers uit. Je voelt je als een vis in het water als je samen met de collega’s actief de werkzaamheden oppakt. Je staat de collega’s pro-actief met raad en daad bij.
Tot slot vertegenwoordig je de gemeente Hattem in diverse regionale overleggen over de Omgevingswet.
Omgevingsplan
Als projectleider Transitie Omgevingswet ben je tevens verantwoordelijk voor het treffen van voorbereidingen om uiteindelijk te komen tot een gebiedsdekkend Omgevingsplan in Hatem. In deze fase werk je aan:
Je stelt een projectteam Omgevingsplan samen. Gedurende de looptijd van het project geef je sturing aan het projectteam. Vanzelfsprekend draag je zelf ook actief bij aan de werkzaamheden.
Je zorgt er voor dat bij het traject alle relevante partijen actief bij het opstellen van het casco voor het omgevingsplan worden betrokken en je speelt daarbij een verbindende rol.
Jouw opdracht stopt in principe met een warme overdracht aan de Projectleider Omgevingsplan die uiteindelijk het Plan van Aanpak voor het gebiedsdekkend Omgevingsplan gaat uitvoeren.
Wie je bent
Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau. Daarnaast beschik je over:
Hattem, Hanzestad op de Veluwe
De gemeente Hattem is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Hattem is één van de Hanzesteden op de Veluwe, met haar eigen charme en identiteit. Hattem is omringd door prachtige natuurgebieden: de uitgestrekte uiterwaarden langs de IJssel en de bosrijke Noord-Veluwe. In de binnenstad bevinden zich veel authentieke winkeltjes en heerlijke terrassen. De stad is daarnaast drie musea rijk. Toeristen weten ons dagelijks te vinden. Samen maken wij de stad nog mooier. Wij betrekken onze inwoners actief bij onze plannen en geven ruimte aan hen om zelf initiatieven te nemen.
Wie zijn wij?
De gemeente Hattem is een compacte organisatie, volop in ontwikkeling. De organisatie is verdeeld in 4 ketens, met daarin samensturende teams. De verschillende teams werken samen aan diverse opgaves en thema’s. Hierdoor ligt de verantwoordelijkheid laag binnen de organisatie en zijn de lijnen kort. De directie bestaat uit een organisatieontwikkelaar en de gemeentesecretaris. In een team werk je samen met talentvolle collega’s, ieder met een eigen achtergrond en ambitie. Diversiteit en inclusiviteit vinden we heel belangrijk. Bij ons is er ruimte voor iedereen.
We vinden het belangrijk dat onze medewerkers goed in hun vel zitten en het naar hun zin hebben. Je wordt gestimuleerd je kwaliteiten en talenten te ontwikkelen zoals jij voor ogen hebt. Zo bouw je niet alleen mee aan onze mooie stad, maar ook aan je eigen toekomst. Daarnaast vinden we een goede balans tussen je werk en je privéleven belangrijk. De organisatie kent een informele organisatiecultuur. Samenwerken, verbeteren, duidelijkheid en vertrouwen zijn onze kernwaarden.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox