Gemeente Amsterdam
max €110 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 juli 2023
30 juni 2024
Functieomschrijving
Logistiek vormt de bloedsomloop van de stad. Het gaat er om te zorgen dat iedereen elke dag zijn boodschappen kan doen. Kan lunchen bij het café op de hoek, of op bezoek bij een concert. Een aannemer kan inhuren om iets te repareren of te verbouwen. Zorgen dat de ziekenhuizen en andere zorginstellingen mensen beter kunnen maken en verplegen. Dat er huizen gebouwd kunnen worden. Dat scholen leerlingen kunnen laten leren en wij Amsterdammers kunnen ontvangen in onze Stadsloketten.
Het programma Stedelijke Logistiek richt zich op de vraag hoe de gemeente ervoor zorgt dat Amsterdam goed bevoorraad wordt en tegelijkertijd ook leefbaar en veilig blijft. Het programma is de spil in de samenwerking tussen de gemeente, bedrijfsleven, kennisinstellingen en andere logistieke partijen. Belangrijke rol voor het programma is ervoor te zorgen dat de gemeente in alle verschillende rollen goed gaat sturen op logistiek. Daarbij is bijvoorbeeld veel aandacht voor transport over water, bouwlogistiek en logistieke hubs, maar er wordt ook veel advies gegeven in de verschillende gebieden waarbij ook veel pilots en onderzoeken worden gedaan.
Denk je in mogelijkheden, werk je graag op locatie en samen met interne en externe partners en deins je niet terug voor complexe puzzels en vraagstukken? Dan hopen we dat je reageert op deze functie.
Vanwege de stapeling van (logistieke) uitdagingen zijn de Wallen, de Westelijke Grachtengordel en de Pijp gebieden die momenteel prioriteit krijgen en zul je als projectleider ingezet worden op specifieke logistieke projecten in deze gebieden. Dit zal vaak als onderdeel van een grotere opgave zijn, zoals bijvoorbeeld een gebiedsaanpak. Je vormt vaak een tandem met een meer inhoudelijk logistiek adviseur.
Je gaat je o.a. bezighouden met transport over water en bekijken hoe de beschikbare ruimte optimaal kan worden benut om de bevoorrading van de Oude Pijp te faciliteren. Maar ook bundeling van inkoop of bijvoorbeeld afvalinzameling behoren tot de mogelijkheden. Belangrijk aandachtspunt is steeds het ophalen van leerpunten voor eventuele andere locaties en buurten en het borgen in de lijn van opgedane kennis. In alle gevallen zal het gaan om samen met de omgeving op zoek gaan naar passende oplossingen voor logistieke vraagstukken.
Werkzaamheden
- Plan van aanpak per project opstellen inclusief (laten doen van een) logistieke analyse, te nemen maatregelen en actief sturen en coördineren hierop.
- In elk geval opstarten van een project transport over water voor de oude Pijp, waarbij op zoek moet worden gegaan naar mogelijkheden een reeds bestaande steiger te gaan benutten voor transport over water en gebundelde inkoop door horeca in de buurt.
- De uitvoering.
- Intensieve samenwerking met het bedrijfsleven en gemeentelijke partners.
- Borgen van opgedane kennis.
- Rapporteren van de voortgang per project aan programmateam en -manager.
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
De Directie Verkeer en Openbare Ruimte (V & OR) staat voor de bereikbaarheid, de veiligheid, de inrichting en de kwaliteit van de openbare ruimte van Amsterdam. Vanuit V & OR werkt het programma stedelijke logistiek aan de balans tussen de bevoorrading van de stad en de impact op de leefbaarheid in de stad, met lichte, schone en slimme logistiek als belangrijkste doelen. Het programma werkt nauw samen met andere programma's en gemeentelijke onderdelen. Er zijn goede contacten met de logistieke branche en met kennisinstellingen om samen tot goede en haalbare oplossingen te komen. De maatregelen voor stedelijke logistiek staan in nadrukkelijke relatie met programma's zoals hubs, verkeersveiligheid, luchtkwaliteit, kades en bruggen en touringcar en de Agenda Autoluw.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox