Aa en Maas (Waterschap)

Projectleider conditionering lith bokhoven

Aa en Maas (Waterschap)

De opdracht­omschrijving

Opdrachtomschrijving

Waterschap Aa en Maas
Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor ruim 744.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.

Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Voor ruim 700.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn. Wij werken aan fraaie waterrijke gebieden in de natuur en in de stad en controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. We verbeteren de leefomgeving van planten en dieren bij het inrichten van waterlopen. Dat is belangrijk voor alle leven.

Voorwaarden

Op de opdracht is Nederlands recht van toepassing, evenals de Algemene Waterschapsinkoopvoorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van diensten 2018 (AWVODI-2018). Met de Opdrachtnemer wordt een overeenkomst van opdracht gesloten conform het bij deze aankondiging gevoegde model. De kandidaat dient een geheimhoudings- en integriteitsverklaring te ondertekenen conform het bij deze aankondiging gevoegde model. Indien de betreffende adviseur in de functie waarop de Overeenkomst betrekking heeft, omgang met persoonsgegevens heeft, dan zal het adviesbureaus dat of intermediair die de adviseur ter beschikking stelt als verwerker worden aangemerkt en dient een verwerkersovereenkomst ondertekend te worden conform het bij deze aankondiging gevoegde model.Het project: dijkversterking Lith Bokhoven
Het klimaat verandert. Dat betekent dat het water in de Maas in de toekomst steeds vaker erg hoog staat. De dijken moeten daarom voldoen aan de waterveiligheidseisen voor het beschermen van de inwoners en de economische waarden in het achterland. De normen voorwaterveiligheid zijn in 2017 vastgelegd in de Waterwet. De dijk tussen Lith en Bokhoven is na Meanderende Maas en Cuijk Ravenstein het derde grote traject langs de Maas dat verbeterd moet worden in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.


Het projectgebied heeft een lengte van ongeveer 23 km en ligt aan de zuidzijde van de Maas vanaf de sluis Lith tot aan Bokhoven net ten oosten van Den Bosch. Het is een zeer gevarieerd traject met uitdagende vraagstukken en meerdere opgaven/ontwikkelingen in de directe nabijheid. Daarin zoeken we naar synergie. Dit doen wij samen met het waterschap en meerdere belanghebbende overheden/partners uit het projectgebied.


Per 1 maart 2024 gaan we samen met het geselecteerde advies- en ingenieursbureau starten met het ontwikkelen van de alternatieven/ het dijkontwerp en het uitvoeren van de conditionerende onderzoeken. Stapsgewijs ontwikkelen we vervolgens bouwstenen, mogelijke- en kansrijke alternatieven en uiteindelijk het voorkeursalternatief. De mijlpaal voor het voorkeursalternatief is begin 2027.


Vanaf 1 maart 2024 gaan we het huidige team versterken met een projectleider conditionering voor gemiddeld 24 uur per week.

De opdracht en dit ga je doen
Voor de Verkenningsfase van de dijkversterking Lith Bokhoven zoeken wij een ervaren projectleider conditionering. Wij hebben een inzet van 24 uur per week ingeschat. Binnen de 24 uur dienen de werkzaamheden veelal op maandag en (waarschijnlijk) donderdag op het hoofdkantoor van waterschap Aa en Maas of de projectlocatie te worden uitgevoerd.

  • Je bent verantwoordelijk voor de opstart, uitvoering en afronding van de conditionerende onderzoeken (bodem, kabels en leidingen, ecologie, geotechniek, archeologie en OOO/NGE). Het ingenieursbureau voert deze onderzoeken uit. Jij bent daarmee voor hen het aanspreekpunt vanuit opdrachtgeverszijde. Je stemt je werkzaamheden af met de technisch manager en/of omgevingsmanager.
  • Als eerste stap werk je samen met het ingenieursbureau, de technisch- en omgevingsmanager de onderzoeksstrategie uit. Je betrekt hierbij waar nodig inhoudelijk specialisten van het waterschap en/of betrokken overheden.
  • Je stuurt daarbij op de werkpakketten die zijn opgesteld op het gebied van conditionering. Daarmee is er zicht en grip op voortgang en uitvoering binnen de financiële afspraken. Bij nieuwe inzichten trek je tijdig aan de bel, stuur jij op het voeren van juiste gesprek en lever je tijdig heldere beslisinformatie aan het kernteam.
  • Je borgt dat het ingenieursbureau de onderzoeken ongehinderd kan uitvoeren. Denk aan het regelen van betredingstoestemmingen, afspraken met beheerders over periode, tijdstip en wijze van onderzoek (denk aan restricties hoogwaterseizoen / broedseizoen etc.) en het eventueel regelen van vergunningen/ontheffingen (graafonderzoek).
  • Je bent verantwoordelijk voor een tijdige en kwalitatief goed opgeleverde onderzoeksrapporten waarin heldere conclusies en adviezen staan voor het project. Hiervoor regel jij de benodigde activiteiten voor kwaliteitsborging (review/toets).
  • De contacten met bevoegde gezagen en maatschappelijke organisaties vinden plaats via het omgevingsmanagement. Hier lever je waar nodig een bijdrage aan.

 

Kandidaatomschrijving


Profielschets

Je hebt ten minste een afgeronde opleiding op Hbo-niveau. Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met conditionerende onderzoeken in GWW projecten en als projectleider. Ervaring met projecten in de watersector is een pré, evenals ervaring in een projectorganisatie aan de opdrachtgeverskant binnen een waterschap en gewerkt hebben met of binnen een team van een ingenieursbureau. Hebben gewerkt met de wegwijzer voor dijkprojecten van de POV Kabels & Leidingen (HWBP) is ook een pré. Je kunt helder communiceren en handelt pro-actief bij optreden van issues/risico's in de werkzaamheden.

Randvoorwaarden opdracht

  • Aanvang opdracht dient vanaf startdatum te geschieden;
  • Er dient gewerkt te worden volgens de processen en procedures van het waterschap;
  • De in te zetten specialist mag niet in meerdere personen met dezelfde ervaring verdeeld te worden;
  • Een meestergezelconstructie (senior en junior) is niet toegestaan;
  • Een deel van de werkzaamheden mag niet door andere medewerkers worden uitgevoerd van opdrachtnemer op kantoor (oftewel door de backoffice);
  • Indien de specialist niet voldoet gedurende de duur van de nadere opdracht aan de gestelde competenties, de benodigde expertise of geen match heeft met het opdrachtgeversteam is het waterschap gerechtigd om de specialist te laten vervangen;
  • Continuïteit van de specialist dient gewaarborgd te zijn middels vervanging van tenminste hetzelfde kwaliteitsniveau welke binnen 30 dagen ingeschakeld dient te worden. Indien er sprake is van vervanging vanuit de zijde van Opdrachtnemer dient dit vooraf ter goedkeuring aan Opdrachtgever worden voorgelegd. Kosten voor het eventueel inwerken van een vervanger, komen voor rekening van de Opdrachtnemer;
  • Halfjaarlijks vindt er een evaluatiegesprek met de betreffende specialist plaats.

 

 

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • Opleiding De kandidaat beschikt over een aantoonbare afgeronde relevante opleiding op minimaal Hbo-niveau. Dit blijkt uit het CV.
  • CV Het CV bestaat uit maximaal 3 A4 enkelzijdig.
  • Werkervaring conditionerende onderzoeken De kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met conditionerende onderzoeken in GWW projecten. Dit blijkt uit het CV en referentieprojecten.
  • Werkervaring softwarepakketten De kandidaat beschikt over aantoonbare werkervaring met GIS. Dit blijkt uit het CV.

De Wensen

  • Beschikbaarheid (start en uren) Geef aan wat van toepassing is. • De kandidaat is beschikbaar voor gemiddeld 24 uur per week waarbij hij/zij minimaal één dag in de week op de projectlocatie aanwezig kan zijn = eis • De kandidaat is beschikbaar per 1 maart 2024 voor gemiddeld 24 uur per week waarbij hij/zij minimaal één dag in de week op de projectlocatie aanwezig kan zijn = 5% • De kandidaat is beschikbaar per 1 maart 2024 voor gemiddeld 24 uur per week en bereid op de maandagen en donderdag op locatie te werken = 15%
  • Interview Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Mondelinge toelichting van de werkervaring bij de eisen; Mondelinge toelichting op de ervaringen op basis van het CV; Mondelinge toelichting bij de motivatiebrief; De onderlinge interactie met de beoordelaars, waarbij gelet zal worden op de communicatieve vaardigheden, proactieve houding en contact kunnen maken met gesprekspartners.
  • Motivatiebrief Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. Het doorgronden van de opdracht en rol die de kandidaat daarbinnen vervult;Welke persoonlijke vaardigheden van de kandidaat daarbij relevant zijn;Op welke wijze de kandidaat de samenwerking ziet met technisch- en omgevingsmanager en het ingenieursbureau.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox