Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
03 september 2020
03 september 2021
Functieomschrijving
Als projectleider BRP je draagt zorg voor de ontwikkeling en realisatie van het beleid over de aansluitingen op de basisregistraties binnen Amsterdam in nauwe samenwerking met OIS, in het bijzonder de BRP (Basisregistratie Personen) en bevordert daarmee de onderlinge samenhang binnen de gemeente. Daarnaast lever je tactische en strategische input in de landelijke overleggen, die van invloed zijn op het werk binnen Amsterdam en vice versa. Je adviseert het management van basisinformatie over de invloed van de ontwikkelingen in het I-domein op de doorontwikkeling van de ontsluiting van de basisregistraties. Jouw adviezen zijn kaderstellend en richtinggevend. Je zorgt in deze rol voor input vanuit AGM voor de transitie in het I-domein.
Werkzaamheden
Als projectleider BRP bij AGM ben je verantwoordelijk voor de ontsluiting van de BRP gegevens en het Handelsregister tbv de processen in de stad. Je draagt zorg in deze functie voor het proces van aansluiting en schakelt daarvoor met de inhoudelijke directies, de privacy officers, IV en ICT. Werkzaamheden betreffen daarom onder meer:
Aan deze projecten geef je leiding en draag je zorg voor de uitwerking van beleid in verordeningen, regelingen, maatregelen en technische specificaties.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Basisinformatie
Basisinformatie beheert en verstrekt voor de stad Amsterdam de basis- en kernregistraties. Daarmee wordt de stad voorzien van gegevens, van onder meer personen, bedrijven, adressen, gebouwen en topografie, die nodig zijn bij de uitvoering van meer dan 90% van de gemeentelijke taken.
Basisinformatie heeft als stelselbeheerder van de Gemeente Amsterdam een forse opgave om een excellente beheerder van basis- en kernregistraties te worden. Zorgen dat de gegevens kloppen, volledig en actueel zijn. En dat de afnemers daar maximaal rendement uit kunnen halen. Dat stelt eisen aan inwinning, beheer en toegankelijkheid.
Basisinformatie richt zich op de volgende onderdelen en uitdagingen:
efficiëntere inwinning van gegevens voor basis- en kernregistraties.
het verhogen van de kwaliteit van de gegevens.
het verhogen van het rendement uit het gebruik van data uit basis- en kernregistraties.
het efficiënter en laagdrempelig beschikbaar stellen en ontsluiten van de gegevens vanuit één centraal punt.
Overige informatie in verband met Corona
In verband met de richtlijnen van het RIVM, werken onze collega's waar mogelijk thuis. Komt de kandidaat in aanmerking voor een interview, dan plant de opdrachtgever vooralsnog een video-gesprek in met de kandidaat. Er zal tijdig contact worden opgenomen om de instructies hiervoor door te nemen. De kandidaat voert het gesprek alleen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox