Gemeente Amsterdam
max €130 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
01 augustus 2024
31 juli 2025
Als procesmanager zet je je in om de landelijke ontwikkeling op het gebied van infectieziekten en pandemische paraatheid in de praktijk volgbaar en succesvol werkend te krijgen.
Je geeft richting aan de verandering die voor pandemisch paraatheid binnen de gemeentelijke organisatie nodig is, op alle niveaus.
Je bent wendbaar, communicatief sterk en bouwt snel relaties op.
De functie
Je komt te werken bij de grootste GGD van Nederland op de afdeling infectieziekten. Je werkt 20 uur per week als Procesfacilitator voor het LFI, Landelijke Functie Opschaling Infectieziekten (LFI) van het RIVM. Als procesfacilitator vervul je een dynamische rol waarbij je de brug vormt tussen verschillende werkgroepen op landelijk niveau en de LFI. Jouw missie? Je draagt bij aan het vertalen van ontwikkelde LFI-functies, zoals Grootschalig Klant- contactcentrum, datalab en Opleiden , Trainen en Oefenen (OTO) van professionals die zich bezig houden met infectieziektebestrijding, naar regionale en lokale toepassingen. Jij bent de drijvende kracht achter het versnellen van specifieke activiteiten en initiatieven, het stimuleren van verandering, innovatie en vooruitgang binnen de werkgroepen en de projectorganisatie op lokaal als landelijk niveau. In elke werkgroep speel je een sleutelrol als (proces)ondersteuner die obstakels wegneemt en projectactiviteiten coördineert en verder brengt.
Jij jaagt de operationele gang van zaken aan, zodat de werkgroepen zich volledig kunnen richten op de inhoudelijke aspecten van pandemische paraatheid. Hoewel je niet direct eindverantwoordelijk bent voor het eindresultaat, ben jij de aanjager en de degene die bijdraagt aan het aanscherpen van de doelstellingen en bevordert de samenwerking tussen de verschillende partijen. Dit doe je door inzet van verschillende werkvormen en interventies aan te bieden.
Als procesfacilitator zorg je samen met de andere procesfacilitators in het land voor een vliegende start van de werkgroepen. Je informeert de leden van de verbindingstafel over de voortgang en escaleert waar nodig.
De andere 12 uur ben je werkzaam voor de afdeling Infectieziekten zelf. Je houd je bezig met het programma versterken van de Pandemische Paraatheid bij GGD Amsterdam. Samen met de betrokken afdelingen help je de plannen die er liggen concreter te maken en zorg je voor intern draagvlak en voortgang. Hieruit volgt een positionpaper als op te leveren product. Waarna een concreet implementatieplan 2025 wordt uitgewerkt voor een pandemisch parate GGD Amsterdam. In het plan wordt rekening gehouden met de verschillende belangen van betrokken partners en betrekt hierbij de gevolgen van de landelijke ontwikkelingen naar de regionale en lokale praktijkvoering. Jij draagt dus zorg dat de verbinding tussen LFI (landelijk) en de interne plannen voor Pandemische Paraatheid naadloos op elkaar en op de uitvoering van Infectieziektebestrijding aansluiten. Je hebt hierbij oog voor de (landelijke) IV/ICT ontwikkelingen die gaande zijn en impact (kunnen) hebben op de processen van Pandemische Paraatheid.
Je bouwt en onderhoudt een uitgebreid netwerk rondom pandemische paraatheid binnen de GGD'en en GGD GHOR NL. Je speel een essentiële rol in het bevorderen van samenwerking en kennisdeling binnen en tussen de verschillende werkgroepen en GGD’en rondom de LFI en Pandemische Paraatheid.
GGD Amsterdam is de publieke gezondheidsorganisatie van Amsterdam en staat al 122 jaar midden in de maatschappij. Samen met circa 1800 collega's maken we ons sterk voor een goede mentale gezondheid, beschermen we tegen infectieziektes en zorgen we voor een gezonde leefomgeving. Dit doen we door onderzoek en door het geven van advies, hulp en voorlichting om gezonde keuzes makkelijker te maken. Ook zijn we inzetbaar bij crisissituaties en houden we toezicht op de publieke gezondheid. De GGD is de grootste Geneeskundige en Gezondheidsdienst van Nederland. Het werkgebied bestaat uit Amsterdam en de Amstelland-gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Weesp.
Je komt te werken in het team van de afdeling Infectieziekten. De afdeling Infectieziekten bestaat uit subafdelingen, de zogenaamde teams die apart worden aangestuurd door een teammanager: Algemene infectieziekten, Hygiëne en Infectiepreventie, het Centrum voor seksuele gezondheid, Tuberculosebestrijding, Onderzoek en preventie, Corona, het Streeklaboratorium en een Bedrijfsbureau. In totaal bestaat de afdeling uit circa 450 medewerkers.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox