Gemeente Zoetermeer
max €85 per uur
Zuid-Holland
24 uur per week
19 juni 2023
19 juni 2024
Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.
Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de misse waar wij voor gaan!
Afdeling
De afdeling Stadsbeheer heeft als missie: “Samen aan de kwaliteit van de stad werken”. Stadsbeheer zorgt samen met de Zoetermeerders voor de kwaliteit van de leefomgeving en de duurzame instandhouding en onderhoud van de openbare ruimte in een door de Raad vastgestelde kwaliteit en tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten.
Stadsbeheer is binnen de directie Stad de integrale beheerorganisatie die verantwoordelijk is voor het beleid, de programmering en (de regie op) de uitvoering van alle activiteiten die nodig zijn voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.
Stadsbeheer levert dagelijks een grote verscheidenheid aan diensten en producten: van boomverzorging tot straatvegen, van openbare verlichting tot rioolbeheer.
Stadsbeheer doet dit voor alle mensen in die in Zoetermeer wonen, werken of de stad bezoeken.
Opdracht
Het hoofddoel van deze functie: inventariseren van de wensen van de bewoners en stakeholders bij werkzaamheden zoals groot onderhoud, reconstructie en herinrichting. Je fungeert als intermediair tussen het ontwerpteam en de bewoners.
Als participatiemedewerker ben je de onmisbare schakel tussen het werk in de fysieke openbare ruimte en ‘de omgeving’: je schakelt tussen en met verschillende stakeholders zoals omwonenden, bedrijven, weggebruikers, buurgemeenten, nutspartners en provincie. Ofwel de schakel tussen het infrastructurele en cultuurtechnische werk en personen en organisaties van wie de belangen worden beïnvloed door de uitvoering hiervan. De participatiemedewerker ondersteunt het participatieproces om te komen tot een gedragen ontwerp en zorgt ervoor dat het werk met zo min mogelijk overlast voor de omgeving wordt uitgevoerd. Ontstaat er bijvoorbeeld verkeershinder? Is er geluidsoverlast? Hoe blijven bedrijven bereikbaar? Met dit soort vragen gaat de participatiemedewerker aan de slag. In deze rol adviseer je de regisseur techniek in aanpak met de omgeving en weeg de verschillende belangen af van zowel interne als externe stakeholders
Jij bent iemand die het leuk vindt in diverse netwerken te bewegen en deze ook op te bouwen. Het doet je goed wanneer je de ruimte krijgt om je oplossingsgerichte aanpak en organisatorische vaardigheden te laten gelden. Je legt makkelijk contact en weet betrokkenen mee te nemen in wat er speelt, zowel intern als extern. Het geeft jou energie wanneer je ziet dat met jouw inzet de omgeving betrokken is bij het project en de doelen die we als afdeling hebben
De participatiemedewerker verzorgt ook de projectcommunicatie met stakeholders zowel in- als extern. Participatiebijeenkomsten vinden ook plaats buiten de gebruikelijke kantoortijden.
Is er alleen affiniteit met communicatie in een technische omgeving, dan kan men ook reageren.
Competenties
- Resultaatgericht
- Sterke communicatievaardigheden
- Proactief in samenwerken en organiseren
- Opbouwend kritisch
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox