Gemeente Heerde
max ā¬55 per uur
Gelderland
24 uur per week
01 maart 2023
31 december 2023
Opbouwwerker 24 uur
Wie zijn wij
De afdeling Sociaal Maatschappelijke Verbinding van de gemeente Heerde heeft als taak om inwoners advies te geven, de juiste ondersteuning te bieden of te begeleiden naar de juiste hulp. Het gaat daarbij om vraagstukken op het gebied van wonen, werken, schulden, gezond en veilig opgroeien en ouder worden, inburgeren, psychiatrie, verslaving etc. De afdeling bestaat uit welzijn, sociaal werk, WMO, Participatie, inkomen, schulddienstverlening en jeugd. Het deel kunnen nemen aan de sameneving met behoud van regie op het eigen leven in de vertrouwde omgeving is een beschermende factor net als het hebben van sociale contacten. Samenwerking met kerken, verenigingen, zorgverleners en mantelzorgers/vrijwilligers is daarbij essentieel. Samen-redzaam zijn en normaliseren zijn pijlers in het beleid van de samenwerkende partijen binnen STIP (Steun en Informatie Punt).
Wat verwachten wij van de functie
Je bent in de samenleving aanwezig en bent binnen welzijn de persoon die inwoners activeert voor wie het niet (meer) vanzelfsprekend is om deel te nemen binnen de Heerder samenleving . Je signaleert, gaat op zoek naar initiatieven, coördineert tijdelijk deze initiatieven als dat nodig is en zorgt er voor dat deze inwoners terecht kunnen bij en doorverwezen kunnen worden naar initiatieven in de samenleving. Je doet dit zodanig dat het veilig is en aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de inwoners. Je bent goed op de hoogte van de sociale infrastructuur Je werkt samen met (buurt-)verenigingen, kerken, vrijwilligers, woningbouwcoorperatie, politie, mantelzorgers en andere professionals. Samen met al die partners laat je inwoners mee doen in de Heerder samenleving en zorg je ervoor dat dit structureel lukt. Je brengt partijen bijeen en zorgt voor stevige verbindingen waar nodig met Stip en andere ketenpartners.
Wat ga je doen
Je gaat onze inloopfuncties (Stip Heerde en Stip Wapenveld ) verbeteren/versterken , onder andere door intitiatieven en groepen hier een plek te geven. Je gaat buurten waar veel kwetsbare inwoners verblijven inkaart brengen en met input van inwoners en professionals een aanpak ontwikkelen op deze buurten. Je beheert het buurt-/dorpsbudget. Je gebruikt dit budget om ideeën en initiatieven uit het dorp te ondersteunen. Je inventariseert welke ideeën en initiatieven er zijn. Je koppelt krachtige inwoners (of groepen) aan kwetsbare buurtbewoners. Je onderhoudt en vergroot(nieuwe partners) het professionele netwerk van ketenpartners. Je voert het project Welzijn op recept uit.
Voor wie werk je
Je werkt vanuit team Stip waarin alle uitvoerende functies vertegenwoordigd zijn binnen het sociaal domein.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox