gemeente Utrecht

Omgevingsmanager project amazonekwartier

gemeente Utrecht

  • max €110 per uur

  • Utrecht

  • 20 uur per week

  • Bestuurlijk
  • 01 oktober 2024

  • 01 oktober 2026

De opdracht­omschrijving

Utrecht heeft jou nodig!


Project Amazonekwartier is een integraal ruimtelijk project van de afdelingen Ruimte en Stadsbedrijven, specifiek Beheer Openbare Ruimte (BOR) van de Gemeente Utrecht. Aanleiding voor het project is de opdracht van de Raad om de bussluis in de Amazonedreef te laten vervallen. Parallel wordt de vervanging/vernieuwing van de riolering in Overvecht voorbereid en wordt de openbare ruimte opnieuw ingericht. In het kader van Ontwikkelend Beheer is gekeken welke kansen er liggen om werk met werk te maken en meer (gemeentelijke) ambities te verwezenlijken. Hierbij kan gedacht worden aan het leveren van een bijdrage aan de groene schaalsprong en de wijk verkeersveiliger en klimaatbestendiger maken.
Momenteel worden het Integraal Programma van Eisen en Functioneel Ontwerp (IPvE-FO) afgerond en na de zomer zal de participatie starten. Dit moet uiteindelijk leiden tot bestuurlijke besluitvorming waarin het College het IPvE-FO vaststelt en de volgende fase kan starten. De uitvoering van het project wordt verwacht in 2026-2028.

Als Omgevingsmanager voor dit project werk je in een Integraal Project Management (IPM) team samen met een Projectmanager, Technisch manager, Contractmanager en Manager projectbeheersing. Je bent onderdeel van de afdeling Project Management Ruimte (PMR), waar meer omgevingsmanagers actief zijn.

Je taken zijn:
In zijn algemeenheid zoeken wij een Omgevingsmanager die deze rol kan invullen binnen een IPM-team. Dat betekent het beheren van niet alleen de externe, maar ook de interne omgeving. In dat laatste geval moet gedacht worden aan afstemming met bestuursadviseurs en het opstellen van bestuurlijke stukken. Onderdeel van het takenpakket is ook vergunningen beheer en BLVC (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie).
  Je bent zowel intern als extern het aanspreekpunt voor stakeholders op het gebied van omgevingsmanagement (communicatie met en naar stakeholders) en houdt overzicht over alle lopende en komende issues met bijbehorende stakeholders. Je geeft het projectteam inzicht in welke issues er spelen, hoe de contactmomenten verlopen en of er sprake is van bestuurlijke issues. Je bereidt de ambtelijke en bestuurlijke overleggen met stakeholders voor. Het organiseren van participatie met bewoners en andere stakeholders en het verwerken van de reacties (incl. het opstellen en actualiseren van het participatieplan). Je stuurt het bestuurlijk traject voor vaststelling IPvE-FO en VO aan (incl. het opstellen van de benodigde stukken). Je bent verantwoordelijk voor de aanvragen en verkrijgen van de verschillende vergunningen en stuurt het BLVC-proces aan.
Jij hebt: Minimaal een hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in een van de volgende richtingen of vergelijkbaar: sociaalwetenschappelijk, bestuurskundig, communicatief, civiele techniek of omgevingsmanagement. Minimaal 2 jaar ervaring met het werken binnen een IPM-team. Bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring met uitvoeren van omgevingsmanagement en participatietrajecten bij vergelijkbare herinrichtingsprojecten. Bij voorkeur heb je minimaal 1 jaar ervaring als omgevingsmanager binnen een grote gemeente, in een wijk met een grote adressendichtheid. Bij voorkeur heb je ervaring met het opstellen van BLVC-plannen. Bij voorkeur heb je ervaring met het begeleiden van bestuurlijke besluitvormingsprocessen.

Competenties/vaardigheden: Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om te overtuigen en te onderhandelen. Je herkent je in de volgende competenties: omgevingssensitief, proactief, flexibel, samenwerken, initiatief nemen, besluitvaardig en zelfstandig. Je bent in staat de belangen van stakeholders te identificeren en de verwachtingen te managen. Je bent in staat om draagvlak te creëren, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent bestuurlijk en organisatie-sensitief.
Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina. 


Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op 16 september. De manager neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden. 


Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden. 
 
Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd. 
 
De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beëindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend. 
 

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • Is de kandidaat de afgelopen 2 jaar in loondienst geweest bij de Gemeente Utrecht voor dezelfde/vergelijkbare werkzaamheden?
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken in een IPM-team
  • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-opleiding
  • Dit criterium betreft een zogenaamde knock-out criterium. Dit betekent dat uw offerte enkel wordt beoordeeld wanneer de bovenstaande informatie volledig is ingevuld. Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie: 1. Naam organisatie: 2. Naam contactpersoon: 3. Afdeling en functie contactpersoon: 4. Telefoonnummer contactpersoon: Met het indienen van de referenties geeft u akkoord aan de Gemeente Utrecht om contact op te nemen met de referenten.

De Wensen

  • Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht, ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.
  • Kun je een voorbeeld geven van een BLVC-plan dat je hebt opgesteld? Wat was hierin je rol en hoe heb je het verschil gemaakt?
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring met uitvoeren van omgevingsmanagement (incl. participatietrajecten  ) bij vergelijkbare herinrichtingsprojecten - 0 tot 2 jaar - 2 tot 4 jaar - 4 tot 6 jaar - 6 jaar of meer
  • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met het werken binnen een grote gemeente: - G4 - 100.000+ gemeente - Kleinere gemeente - Geen van bovenstaande opties
  • Geef aan welke ervaring je hebt met bestuurlijke besluitvorming, en waarom je van mening bent dat jij de juiste persoon bent om de bestuurlijke besluitvorming voor dit project verder vorm te geven?
  • Voeg hier je CV toe. Je CV is max 3 pagina's enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Het CV dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. .Je CV is in het Nederlands opgesteld en in Pdf-formaat.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox