Gemeente Amsterdam
max €122 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
08 juli 2024
08 juli 2024
Opdrachtomschrijving
Voor verschillende projecten van PM Noord (van voorbereiding tot en met uitvoering) zijn we op zoek naar meerdere medior/senior omgevingsmanagers.
Wij zoeken omgevingsmanagers met een stevige persoonlijkheid en ruime ervaring, die snel en accuraat kunnen reageren en met goede communicatievaardigheden. Iemand die rust en overzicht bewaart, oplossingsgericht blijft handelen. Ook in nieuwe onvoorziene situaties. Ze moeten snel kunnen analyseren en begrijpen wanneer je een ’agree to disagree’ moet vaststellen. De omgevingsmanager is onderdeel van het veelal IPM gestuurde projectteam.
In de hoofdstad van Nederland, met een enorme hoeveelheid aan bewoners, bedrijven en toeristen, wordt het werken in de openbare ruimte steeds complexer. Complex als het gaat om techniek, maar ook als het gaat om de omgeving waarin we werken. Steeds vaker is een goede afstemming met de omgeving bepalend voor het succes van een project. Daarom zoeken we Omgevingsmanagers die de complexiteit van de techniek kunnen uitleggen aan de omgeving. En die ook de belangen van de omgeving kunnen vertegenwoordigen in de projectteams.
In de functie van Omgevingsmanager zorg je dat je goed ingevoerd bent in alle belangen en issues die spelen rondom een project. Je kent, spreekt en betrekt waar mogelijk en nodig de juiste personen op het juiste moment. Je kent de nukken van de omgeving, je weet waarom en wie het project zien zitten en wie niet. Je contactpersonen zijn divers, van bewoners, ondernemers, tot aannemers, kabel- en leidingenbedrijven en het GVB.
Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een goede organisatie van de vergunningen in het project. In aanloop naar de aanbesteding en uitvoering regel je een BLVC-plan en stuur je de verkeermaatregelen aan. Ondertussen heb je een stevige antenne voor de signalen uit het Stadhuis en spar je hierover met je projectleider.
We zoeken Omgevingsmanagers voor meerdere infrastructurele en omvangrijke Gebiedsontwikkeling projecten in Noord. De projecten bevinden zich in verschillende fases, zowel in de Plaberum fasering (gebiedsontwikkeling) als in PBI fasering (infrastructurele projecten). We zoeken Omgevingsmanagers die aanslaan op de voorbereiding en uitvoering van projecten. Hand-on types, die het leuk vinden om dingen te regelen, sterk zijn in participatie en een goed bestuurlijke antenne hebben. Belangrijk hiervoor zijn een oprechte belangstelling voor en kennis van techniek, het leuk vinden om kortcyclisch en resultaatgericht werk te leveren. Daarnaast zoeken we een Omgevingsmanager die sterk is in de planvormingsfase en strategisch kan denken in de complexe en dynamische context van Gebiedsontwikkeling.
Werkzaamheden
Verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van OM-taken van voorbereiding tot en met uitvoering:
- Contact onderhouden met bewoners, aannemers, (nuts)bedrijven, bestuurders en andere stakeholders. Zorgen voor het opstellen en afhandelen van de benodigde besluitvorming, raadsadressen, actualiteiten en het adequaat naleven van de processtappen in deze.
- Input leveren aan eisen, ontwerp en contract vanuit afspraken met de omgeving, bestuur en diensten en bedrijven. Een basis in het strategisch omgevingsmanagement (SOM) strekt hierin tot de beveling.
- Zorgen voor de communicatie in projecten, bijvoorbeeld door middel van het organiseren van participatiebijeenkomsten en het bedienen van de media.
- Zorgen voor het verkeersmanagement in projecten. Denk daarbij aan het maken en controleren van omgevings- en veiligheidsplannen (BLVC) en de afstemming daarvan met diverse gemeentelijke werkgroepen.
- Zorgen voor de conditionering van het project, betreffende vergunningen, kabels en leidingen.
- Je leert snel en hebt de vaardigheid om snel een netwerk op te bouwen.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Ingenieursbureau
Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma’s en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden.
Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox