Aa en Maas (Waterschap)
max €135 per uur
Noord-Brabant
16 uur per week
05 maart 2024
04 maart 2025
Waterschap Aa en Maas
Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor ruim 744.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.
Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Voor ruim 700.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn. Wij werken aan fraaie waterrijke gebieden in de natuur en in de stad en controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. We verbeteren de leefomgeving van planten en dieren bij het inrichten van waterlopen. Dat is belangrijk voor alle leven.
Voorwaarden
Op de opdracht is Nederlands recht van toepassing, evenals de Algemene Waterschapsinkoopvoorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van diensten 2018 (AWVODI-2018). Met de Opdrachtnemer wordt een overeenkomst van opdracht gesloten conform het bij deze aankondiging gevoegde model. De kandidaat dient een geheimhoudings- en integriteitsverklaring te ondertekenen conform het bij deze aankondiging gevoegde model. Indien de betreffende adviseur in de functie waarop de Overeenkomst betrekking heeft, omgang met persoonsgegevens heeft, dan zal het adviesbureaus dat of intermediair die de adviseur ter beschikking stelt als verwerker worden aangemerkt en dient een verwerkersovereenkomst ondertekend te worden conform het bij deze aankondiging gevoegde model.Het project: dijkversterking Lith Bokhoven
Het klimaat verandert. Dat betekent dat het water in de Maas in de toekomst steeds vaker erg hoog staat. De dijken moeten daarom voldoen aan de waterveiligheidseisen voor het beschermen van de inwoners en de economische waarden in het achterland. De normen voor waterveiligheid zijn in 2017 vastgelegd in de Waterwet. De dijk tussen Lith en Bokhoven is na Meanderende Maas en Cuijk Ravenstein het derde grote traject langs de Maas dat verbeterd moet worden in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Het projectgebied heeft een lengte van ongeveer 23 km en ligt aan de zuidzijde van de Maas vanaf de sluis Lith tot aan Bokhoven net ten oosten van Den Bosch. Het is een zeer gevarieerd traject met uitdagende vraagstukken en meerdere opgaven/ontwikkelingen in de directe nabijheid. Daarin zoeken we naar synergie. Dit doen wij samen met het waterschap en meerdere belanghebbende overheden/partners uit het projectgebied.
Per 1 maart 2024 gaan we samen met het geselecteerde advies- en ingenieursbureau starten met het ontwikkelen van de inhoud en het participatieproces met de partners en de omgeving. Stapsgewijs ontwikkelen we vervolgens bouwstenen, mogelijke- en kansrijke alternatieven en uiteindelijk het voorkeursalternatief. De mijlpaal voor het voorkeursalternatief is begin 2027.
Vanaf 5 maart 2024 willen
we het huidige team versterken met een landschapsarchitect/ adviseur ruimtelijke kwaliteit voor gemiddeld 16 uur per week.
De opdracht en dit ga je doen
Voor de Verkenningsfase van de dijkversterking Lith Bokhoven zoeken wij een landschapsarchitect/ adviseur ruimtelijke kwaliteit. Wij hebben een gemiddelde inzet van 16 uur per week ingeschat. De 16 uur dienen veelal op maandag en (waarschijnlijk) donderdag op het hoofdkantoor van waterschap Aa en Maas of de projectlocatie te worden uitgevoerd. Het project kent enkele belangrijke (ruimtelijke) uitdagingen. Zo liggen er een aantal dijkdorpen met een hoge cultuurhistorische waarde waarin de versterkingsopgave gecompliceerd is. Daarnaast is in de directe omgeving van Den Bosch een kwaliteitsimpuls denkbaar in de relatie tussen de stad en de uiterwaarden. Tot slot is er de opgave in de Henriettewaard waarin diverse doelen als cultuurhistorie, kleiwinning, natuurontwikkeling, CO2 vastlegging, stedelijke uitloop en waterberging bij elkaar kunnen komen in een nieuwe inrichting.
Als landschapsarchitect/ adviseur ruimtelijke kwaliteit zien wij jou als ‘hoeder van de ruimtelijke kwaliteit’ binnen het krachtenspel met techniek en de belangen vanuit de omgevingspartijen. Jouw belangrijkste taak is het agenderen van ruimtelijke kwaliteit in de samenwerking met het ingenieursbureau en onze projectpartners en het sturen op samenhang en integrale opbouw van de alternatieven. Het ingenieursbureau is verantwoordelijk voor het maken van de alternatieven/ de (deel)ontwerpen. Naast je inbreng in de integrale ontwerp overleggen en werkplaatsen ben je namens de opdrachtgever ook verantwoordelijk voor de review en beoordeling van het Belevingswaardenonderzoek en het Ruimtelijke kwaliteitskader dat het ingenieursbureau opstelt. Je bent ook sparringpartner van onze technisch- en omgevingsmanager en indien nodig geef je advies aan ons IPM-team.
Profielschets
Je hebt een afgeronde opleiding op WO of HBO niveau en je bent een erkend landschapsarchitect (inschrijving in architectenregister). Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring. De afgelopen 3 jaar heb je gewerkt aan enkele projecten in het rivierengebied zoals dijkversterking, rivierverruiming, KRW en PAGW. Ervaring met de Maas is een pré evenals ervaring met erfgoed/ cultuurhistorie. Je hebt ervaring met de producten ruimtelijke kwaliteitskader en belevingswaardenonderzoek. Tevens beschik je over ervaring met integrale ontwerp overleggen en participatie (bijvoorbeeld werkplaatsen/ dijkdenkers) in de context van verkenningen bij dijk- en rivierprojecten. Gewerkt hebben in een projectorganisatie aan de opdrachtgeverskant binnen een waterschap is een pré evenals gewerkt hebben met of binnen een team van een ingenieursbureau.
In jouw rol is het belangrijk om het belang van ruimtelijke kwaliteit in te brengen in diverse overleggen, afwegingen en in de documenten. Daarbij ben je enerzijds standvastig en onafhankelijk van geest en anderzijds communicatief. Je bent in staat om van beïnvloedingsstijl te wisselen indien de situatie daar om vraagt. Je kunt hoofd- en bijzaken goed scheiden en weet dit te vertalen naar concepten en aspecten die relevant voor en ondersteunend aan de besluitvorming zijn. Je bent in staat om je te verplaatsen in de belangen vanuit de omgeving en sturende aspecten vanuit de techniek.
Randvoorwaarden opdracht
· Indien specialist niet voldoet gedurende de duur van de nadere opdracht aan de gestelde competenties, de benodigde expertise of geen match heeft met het opdrachtgeversteam is het waterschap gerechtigd om de specialist te laten vervangen;
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox