Provincie Overijssel
max €135 per uur
Overijssel
32 uur per week
11 mei 2020
31 december 2021
Opdracht omschrijving
Als Gegevenscoördinator ben jij degene die zorgdraagt voor samenhang in de gegevenshuishouding van het asset management. Je bent de hoeder van de gegevensstandaarden (op dit moment (NEN2767/NEN3610/ IMBOR) en bewaker van de integriteit van de informatievoorziening binnen en rondom het BMS. Je bent iemand die beschikt over een stevige dosis kennis van informatiemodellering, begripvolle overtuigingskracht en een gezonde dosis realisme. Je schakelt tussen verschillende niveaus, van conceptueel naar technisch, en bent gesprekspartner van vele betrokken partijen: collega’s in de uitvoering en managers van WK, informatiespecialisten bij PD en BVINF, leveranciers, andere provincies en landelijke organisaties zoals CROW en Geonovum. Dat je naast deze werkzaamheden ook nog het beheer over de Relatics (OTL) software voert, laat nog eens extra zien dat je van vele markten thuis bent.
Verantwoordelijkheden / Resultaten
Is actief betrokken bij de (door)ontwikkeling van de kaders t.b.v. de gegevenscoördinatie (waaronder ook de landelijke standaarden).
Draagt gegevenscoördinatie en gegevensmanagement actief uit naar de organisatie
Is verantwoordelijk voor de uitrol, beheer en ontwikkeling van gegevensmanagement[1] en de OTL (decompositie, informatiemodel, datamodel).
Is aanspreekpunt voor de leverancier van de BMS-software voor het inrichten en wijzigen van de database-structuur.
Beoordeelt de ingediende OTL-wijzigingsformulieren en vult deze waar nodig aan met advies van derden om te komen tot de juiste informatie om een wijziging wel of niet door te voeren in de generieke decompositie en de relevante datamodellen.
Adviseert daar waar de besluitvorming niet binnen het (financiële) mandaat van het MT van WK valt om tot besluitvorming te komen.
Zoekt afstemming met landelijke commissies (standaarden) om wijzigingsverzoeken in te dienen.
Is aanspreekpunt voor andere provincies / overheden en zoekt actief contact om kennis uit te wisselen.
Het betreft hier een relatief kleine (SaaS) applicatie, de onderstaande takenlijst komt uit een standaard lijst die Overijssel voor het Functioneel Beheer van alle applicaties hanteert. De werkelijk uit te voeren werkzaamheden zijn naar verwachting beperkt in omvang, zeker als de (nog te implementeren) applicatie in productie is.
Stelt richtlijnen, documentatie en procedures op voor (en ondersteunt in) het gebruik en beheer van de OTL en licht de eindgebruikers hierover in.
Is verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de gegevens in en de werking van de OTL in relatie tot de processen en de naleving van afgesproken procedures.
Is beheerder van de autorisaties binnen de Relatics-software.
Voorkomt verstoringen in de OTL of lost deze zo snel mogelijk op / laat deze zo snel mogelijk oplossen.
Is aanspreekpunt voor eindgebruikers en leveranciers.
Analyseert en verhelpt (toekomstige) problemen m.b.t. de OTL.
Beheert het contract met de leverancier van de OTL-software en zorgt voor het wijzigingenbeheer (incl. testen) van de OTL-software.
Is sparringpartner en back-up van de Functioneel Beheerder BMS.
[1] Gegevensmanagement: beheersen en besturen van processen gericht op de tijdige beschikbaarheid van gegevens ten behoeve van de informatievoorziening en ter voldoening aan de eisen. Gegevensmanagement richt zich dus niet op het bepalen van de juiste inhoud. Maar op de vraag of iedereen die gebruikt maakt van de gegevens zich aan de gemaakte afspraken houdt.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox