Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
03 juli 2023
02 juli 2024
Opdrachtomschrijving
De gemeente Amsterdam is constant in ontwikkeling. De stad wil groeien in inwonersaantal en ook koploper zijn in duurzaamheid en energietransitie. Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam werkt aan verschillende projecten in de Energietransitie. Zij willen nieuwbouwwijken aardgasvrij aanleggen met gebruik van duurzame bronnen en willen de bestaande stad helpen bij de omslag naar een duurzaam energiesysteem. Daarvoor moeten zij toe naar een open, betaalbaar en duurzaam systeem van leveren van energie en warmte. De ambitie is om Amsterdam Aardgasvrij te maken in 2040, waarvoor het ingenieursbureau met eigen medewerkers en een ervaren flexibele schil het energietransitie-team wil uitbreiden met een ervaren contractmanager. Het Ingenieursbureau (IB) is vandaar voor de komende 12 maanden op zoek naar een ervaren contractmanager energietransitie in gebiedsontwikkeling, gebiedstransformaties met veel eigenaren en weinig gemeentelijk grondbezit en bestaande woonwijken. Deze gevraagde expertise en kennis is op dit moment niet beschikbaar binnen het Ingenieursbureau. Het is echter van belang dat de bezetting van deze rol wordt gecontinueerd, aangezien het aanbestedingsproces reeds in volle gang is. Omdat de projectduur een beperkte periode omvat en deze expertise niet gemakkelijk te werven is, is de verwachting dat deze positie alleen in te vullen is via detachering en zzp'ers.
De contractmanager organiseert de aanbesteding van het collectieve warmtesysteem voor kantoor- en woningbouw in de wijk Arenapoort/Amstel3. Hij doet dat in een innovatie aanpak in de samenwerkingsvorm van een bouwteam. Deze opdracht omvat de oplevering van de gunning van de bouwteamovereenkomst, welke na overeenstemming leidt tot het aangaan van een concessieovereenkomst tussen de beoogde concessiehouder en de gemeente Amsterdam als concessieverlener en daarnaast het begeleiden van de realisatie van het warmtesysteem als contractmanager. De voeding van het warmtesysteem komt uit de restwarmte van een datacentrum. Daarnaast zal de contractmanager mogelijk worden ingezet op andere projecten met de volgende werkzaamheden:
De opdracht heeft een looptijd van 2 jaar. Dat betekent dat in de komende 2 jaar de aanbesteding van het collectieve warmtesysteem voor kantoor- en woningbouw in de wijk Arenapoort/Amstel3 moet worden afgerond. Als contractmanager Energietransitie opereer je zelfstandig en behaal je in overleg met de verschillende stakeholders de benoemde resultaten. Je belangrijkste stakeholders zijn de verschillende Energietransitie teamleden, de individuele projectmanagers, de projectteams en de betrokken externe partijen. Je evalueert op regelmatige basis met de programmamanager over de voortgang en eventuele gewenste bijsturing. Je maakt gebruik van eigen middelen en bepaalt zelf de indeling van je werkzaamheden.
Werkzaamheden
De contractmanager Energietransitie levert als deelresultaten:
1. Aanbesteding:
2. Bouwteamfase:
3. Realisatiefase:
Einde realisatie en overdracht Q1 2026 (eindmijlpaal).
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
Het Ingenieursbureau Amsterdam is dé partner binnen de gemeente op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Met bijna 1.000 medewerkers werken we aan de civiele constructies in Amsterdam, hebben we expertise op water en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur en verkeersadvies en leveren we project- en contractmanagement. We bouwen aan kennisnetwerken met onze partners, zowel binnen als buiten de organisatie.
Het Ingenieursbureau is heel plat georganiseerd, wat wil zeggen dat je de ruimte krijgt om bijvoorbeeld zelf een kennisvakgroep op te richten of een ontwikkeling van buiten naar binnen te halen als je ziet dat dit belangrijk is voor de stad. Nieuwe samenwerkingen aangaan, pilot's draaien en aan de lat staan voor je eigen ontwikkeling - dat kan allemaal bij het Ingenieursbureau!
Het team Energietransitie bestaat uit zo'n 10 collega's, varierend van junior tot senior niveau. Zij werken aan verschillende projecten en adviesvragen voor collega organsitie's in Amsterdam. Je helpt hen en leert van hen het vak van adviseur Energietransitie.
Werken voor het Ingenieursbureau Amsterdam betekent:
- Bijna letterlijk werken in de achtertuin van haar eigenzinnige bewoners;
- Elke dag kunnen fietsen door je eigen projectgebied en het project dagelijks zien vorderen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox