gemeente Schiedam

Administratief medewerker/secretaris selectiecommissie

gemeente Schiedam

De opdracht­omschrijving

De Selectiecommissie:
De Selectiecommissie is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Schiedam, Woonplus, Stichting Pameijer en het SUWR met als doel om Schiedamse dak- en/of thuislozen  te plaatsen binnen een doorstroom- en opvangvoorziening. De afdeling Maatschappelijke opvang heeft in de afgelopen jaren vijf doorstroom- en opvangvoorzieningen in Schiedam gevestigd: De Plusvoorziening, Westvest, twee Elckerlyc voorzieningen en Enver WEB (Wonen en Begeleiding). Dak- en/of thuisloze Schiedammers kunnen met hun toestemming aangemeld worden door een hulpverlenende instantie. De Selectiecommissie komt één keer per maand bij elkaar om te beoordelen óf en welke voorziening passend is voor de cliënt.
De Selectiecommissie geeft aan de overige partijen ook aan tafel te willen hebben. Dit zijn Stichting Elckerlyc, Enver en Plusvoorziening. Een uitbreiding van de Selectiecommissie zal zorgen voor betere samenwerking, heldere afstemming en evenredige verdeling van de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat dit in de komende periode gerealiseerd gaat worden.

Doel van de functie:
Doel van de Selectiecommissie is om dak- en/of thuisloze Schiedammers, die niet in aanmerking komen voor een voorliggende voorziening alsnog een mogelijkheid tot opvang en begeleiding te bieden.


Wat ga je doen:
Aanmelding registreren
Als medewerker Selectiecommissie ontvang je nieuwe aanmeldingen van netwerkpartners over Schiedamse dak- en/of thuislozen via de email.

Voordat cliënten worden aangemeld hebben de hulpverleners in de meeste casussen al contact gehad met onze zorgregisseur Petra Agterdenbosch. Petra geeft informatie en advies over de opvangmogelijkheden in Schiedam. Elke cliënt situatie is anders en dat vraagt om creativiteit en maatwerk oplossingen.

Controleren op volledigheid
Je controleert of de aanmeldingen compleet zijn om een goed beeld van de situatie te hebben.
Je vraagt aanvullende informatie en/of documenten op bij de verwijzer (WOT medewerker) wanneer deze ontbreken.

Vergadering voorbereiden
Als voorzitter bereid en leidt je de maandelijkse vergadering voor om met elkaar op inhoud de casuïstiek te bespreken. De deelnemers beoordelen of een cliënt doorverwezen kan worden naar een opvangvoorziening. Je geeft terugkoppeling aan de verwijzers en meldt de cliënten aan bij de desbetreffende opvangvoorzieningen.  

Aanspreekpunt
Je bent het aanspreekpunt van de selectiecommissie voor de gemeente Schiedam, WOT, Woonplus, SUWR en andere hulpverlenende instanties (Enver, Pameijer, St. Elckerlyc, Babyhuis, Stoed.) Kan je de vraag niet beantwoorden stuur je deze door aan Petra Agterdenbosch, weet zij het ook niet kan je de vraag door aan Mirjem Azouagh.

Jaarverslag
Je houdt de aantallen van aanmeldingen, toewijzingen en afwijzingen nauwkeurig bij. Dit maakt dat je aan het eind van het jaar een jaaroverzicht kan schrijven over de cijfers van de Selectiecommissie. Dit geeft een goed beeld wat er in één jaar door de Selectiecommissie is bereikt en waar eventuele uitdagingen liggen. Hierin wordt gevraagd om goed te blijven kijken naar hoe de samenwerking verloopt en op welke manier dit beter kan.

Aandachtspunten administratieve functie:

  • Geen deelname TTC overleg
  • Bespreek de casus vooraf met Petra Agterdenbosch
  • De acties die uit de vergadering komen worden verdeeld over de opvangvoorzieningen.
  • Dit houdt in dat de voorziening waar een klant wordt aangemeld vanaf dat moment het contact onderhoud met de verwijzer. Die voorziening zorgt voor aanvullende informatie wanneer nodig en/of regelt gelijk de aanmelding. Er wordt een terugkoppeling gegeven aan de Selectiecommissie. Of je gaat hier achteraan als je nog geen terugkoppeling hebt gekregen.
  • De voorzitter zorgt ervoor dat de dossiers in orde zijn om één week voor de vergadering naar de Selectiecommissie te sturen.
  • Er is een notulist bij de vergadering aanwezig.
  • De BRP check kan gedaan worden als er vanuit de cliënt en de gemeente toestemming gegeven wordt om de cliënt op te zoeken in het BRP. Daarnaast kan ook Petra Agterdenbosch het BRP opsturen, zij heeft dan een naam en BSN nummer nodig. Dit scheelt kosten en tijd voor een aanmelding.

Functie eisen:
Je kan goed zelfstandig werken, staat stevig in je schoenen en je zoekt op tijd contact met netwerkpartners voor samenwerking of met collega’s om te sparren. Je bent in staat om je zowel mondeling als schriftelijk goed uit te drukken.

De Eisen

  • Ervaring met vergelijkbare werkzaamheden
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Wensen

  • Ervaring binnen het sociaal domein is een pre

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox