gemeente Utrecht

Voorzitter ambtelijk beoordelingsteam (abt)

gemeente Utrecht

De opdracht­omschrijving

Utrecht heeft jou nodig bij het programma Werven! De werven zijn een rijksmonument. Ze zijn onderdeel van een slim middeleeuws havencomplex van kademuren met werven en werfkelders. Werven, muren, kelders, water en wegen zijn allemaal nauw verweven. Het eigendom hiervan is verdeeld over bewoners, ondernemers en de gemeente. Met het dertigjarige programmaplan “werk aan de werf” werken we aan het herstellen en voorkomen van schade aan erfgoed, het voorkomen van onveilige situaties en het invullen van onze buren- en zorgplicht. 

Vanuit het belang van het erfgoed willen wij dat keldereigenaren hun kelder herstellen. De gemeente heeft hiervoor een subsidieregeling. Voor een subsidieaanvraag is het noodzakelijk dat de keldereigenaar een herstelplan maakt. Het herstelplan beschrijft de kwaliteit van het herstel (behoud erfgoed), de kosten en kostenverdeling. Het ambtelijk beoordelingsteam (ABT) geeft advies over het herstelplan, bekeken vanuit meerdere disciplines. Het ABT geeft advies aan de subsidie coördinator, zodat de programma directeur een besluit kan nemen over de subsidieverstrekking. 

Het proces van kelderherstel is vastgelegd in een 10-stappen procesbeschrijving. Deze 10 stappen zijn vastgesteld en zijn leidend in onze aanpak om te kunnen komen tot herstel van erfgoed. In dat proces kan het herstelplan twee keer aangeboden worden, eerst voor een vooroverleg, waarbij de keldereigenaar en de marktpartij (opsteller van het herstelplan) reactie op de haalbaarheid voor subsidieverstrekking en tips voor uitvoering ontvangen. 
Het ambtelijk beoordelingsteam (ABT) beoordeelt de herstelplannen tegen de leidraad voor herstelplannen en voor subsidieverlening. Het ABT bestaat uit vertegenwoordiging van Erfgoed, beheerder van de gemeente als eigenaar, techniek en constructies en kosten. De bemensing van het ABT is voorzien vanuit verschillende organisatieonderdelen. 

Het gaat om circa zeventig herstelplannen per jaar, die twee keer worden aangeboden.
Op dit moment is er eens per twee weken een overleg door het ABT. 

Je taken zijn:
-    Aansturen van de secretaris 
-    Verantwoordelijk voor de voorbereiding van het inhoudelijk overleg van het ABT (zorgen voor de opkomst, verspreiding van de stukken)
-    Voorzitten van het overleg van het beoordelingsteam (nu eens per twee weken)
-    Sturen op gezamenlijk advies of het helder formuleren van het dilemma 
-    Indien nodig afstemming met de programmadirecteur 
-    Advies bespreken met omgevingsmanager en bouw
-    Je stuurt op de programma doelen: behoud van Erfgoed, op een veilige constructie en op sober en doelmatigheid
-    Signaleren van (ongewenste) patronen stakeholders en deze in samenwerking met de procesmanager bespreekbaar maken

De teamleden nemen hun expertise mee en de ABT-voorzitter zorgt ervoor dat er een gezamenlijk, gedragen advies komt en dat de daarbij behorende voorbereidingen en afstemming geregeld wordt.

Deze overleggen vinden op locatie plaats (Stadskantoor of binnenstad).

Jij hebt:
-    Minimaal HBO werk en denkniveau; 
-    Ruime werkervaring in een gemeentelijke organisatie;
-    Je hebt ervaring met verschillende belangen binnen een gemeente (interne en externe stakeholders zoals inwoners en ondernemers)
-    Ervaring met de materie en ervaring met het voorzitterschap. 

Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen?  Lees dat op deze pagina. 


Goed om te weten: 
Gesprekken zijn gepland in de week van 14 oktober of de week erna. De manager neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden. 

Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden. 
 
Bij gebleken geschiktheid bestaat er een kans dat er nog een kandidaat uit deze procedure wordt aangenomen. 

Wanneer de hierboven beschreven opdracht door omstandigheden niet binnen de voorziene periode kan worden afgerond behoudt Gemeente Utrecht zich in alle geval het recht voor de opdracht te verlengen tot het moment dat een zorgvuldige afronding en overdracht kan worden gerealiseerd. 
 
De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beëindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend. 


 

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • Is de kandidaat de afgelopen 2 jaar in loondienst geweest bij de Gemeente Utrecht voor dezelfde/vergelijkbare werkzaamheden?
  • Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau:
  • Je hebt ervaring met verschillende belangen binnen een gemeente (interne en externe stakeholders zoals inwoners en ondernemers):
  • Geef hier twee recente en relevante referenties op. Let op: dit criterium betreft een zogenaamde knock-out criterium. Dit betekent dat uw offerte enkel wordt beoordeeld wanneer onderstaande informatie volledig is ingevuld. Voor deze opdracht is het noodzakelijk om twee recente en relevante referenties aan te leveren. Hierbij gaat het om de volgende informatie: Referentie 1 1. Naam organisatie: 2. Naam contactpersoon: 3. Afdeling en functie contactpersoon: 4. Telefoonnummer contactpersoon: Referentie 2 1. Naam organisatie: 2. Naam contactpersoon: 3. Afdeling en functie contactpersoon: 4. Telefoonnummer contactpersoon: Met het indienen van de referenties geeft u akkoord aan de Gemeente Utrecht om contact op te nemen met de referenten.

De Wensen

  • Schrijf een motivatie t.b.v. deze opdracht en ga in op het gestelde profiel. (max 1/2 a4). Graag ontvangen wij een door de kandidaat zelf geschreven motivatie.
  • Voeg hier je CV toe. Je CV is max 3 pagina's enkelzijdig en toont een volledig overzicht van je werkzaamheden tot dusver. Het CV dient ter verificatie van de antwoorden op voorgaande vragen en wordt inhoudelijk beoordeeld op kwaliteit. Daarnaast vermeldt het CV huidige nevenfuncties (bezoldigd en onbezoldigd) zodat de vacaturehouder mogelijke belangenverstrengeling kan uitsluiten. Je CV is in het Nederlands opgesteld en in Pdf-formaat.
  • Heb je werkervaring binnen een gemeente? (selecteer de grootste optie die voor jou van toepassing is) - G4-gemeente - 100.000+ gemeente - Kleinere gemeente - Nee
  • Je hebt aan projecten gewerkt waar erfgoed een onderdeel van was:
  • Omschrijf jouw ervaring met het voorzitterschap waar je te maken hebt/had met verschillende belangen. Omschrijf de situatie en jouw rol.
  • Wat is je telefoonnummer en e-mailadres? Het is mogelijk meerdere contactgegevens op te geven, bij voorkeur ontvangen we de contactgegevens van de aanbieder die de offerte heeft ingediend. We hebben deze gegevens nodig voor het eventuele inplannen van een kennismakingsgesprek en administratieve afhandeling.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox