Rijkswaterstaat
max €102 per uur
Zeeland
32 uur per week
01 augustus 2023
31 juli 2024
Rijkswaterstaat heeft nu en naar de toekomst toe een grote instandhoudingsopgave. Tegelijkertijd zitten er grenzen aan de budgetten. Vanwege groei, veroudering en intensiever gebruik van werkgebied is verbetering van het assetmanagement dan ook noodzakelijk. Inzicht in de huidige en gewenste prestaties van het areaal, de bijbehorende kosten en de risico’s ligt aan de basis van het assetmanagement.
We uniformeren de technische decompositie van ons areaal. En we ontwikkelen een basisregister waarin we onze gezamenlijke kennis en uitgangspunten vastleggen over: decompositie, faalwijzen, faalkansen, faaleffecten, risico’s, maatregelen, kosten en maatregelen die alle regionale en landelijke diensten gebruiken als uitgangspunt.
Wij zoeken twee gedreven Systems Engineers Asset Management die samen met ons in het programma Asset Management 2.0 werken aan de basis, de doorontwikkeling én de monitoring van het assetmanagement van Rijkswaterstaat. Je hebt bij voorkeur kennis van de Technische Decompositiestandaard die Rijkswaterstaat gebruikt en van de systemen die gebruikt worden om die in vast te leggen (Ultimo, DISK, BKN/KernGIS/DTB, Meridian). De nadruk van de werkzaamheden ligt op het uitvoeren van data-analyses, op basis van de huidige decompositiestructuur (NEN2767-4), en het adviseren over welke mutaties naar de nieuwe uniforme technische decompositiestandaard geautomatiseerd uitgevoerd kunnen worden. Je maakt hiervoor, samen met ontwikkelaars, kaderbeheerder en gebruikers, conversiescripts. Daarnaast ondersteun je de kaderbeheerder met het beheren van de nieuwe uniforme technische decompositiestandaard.
Specifiek ga je onze consistente informatie- en data-architectuur doorontwikkelen op basis van Systems Engineering, deze architectuur realiseren in een Relatics-database, waarbij je de functionele en technische keuzes afstemt met asset managers in de Regio, andere architecten, projectleiders en technisch specialisten van Rijkswaterstaat. Voor de implementatie van die architectuur specificeer je de noodzakelijke aanpassingen in processen, werkinstructies en systemen en begeleid je de implementatie inhoudelijk door als vraagbaak beschikbaar te zijn en eventueel noodzakelijke aanpassingen in de architectuur of de daarvan afgeleide documentatie aan te brengen.
RijkswaterstaatRijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.
Grote Projecten en Onderhoud (GPO)Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.
Afdeling Instandhouding Constructies en Onderhoud/Strategie en MethodiekDeze afdeling ontwikkelt het beheer en de onderhoudswerkwijze voor onze assets, stemt deze af met de ketenpartners en ziet toe op de toepassing daarvan binnen Rijkswaterstaat. We werken met 25 collega's in diverse teams aan handvatten voor doelmatig beheer en onderhoud.
We voeren het beheer niet zelf uit, maar ontwikkelen de bijbehorende kaders, richtlijnen, meetmethodes, -systemen en -modellen, data en data-analyses. Ook maken we afspraken met beleidsafdelingen, andere overheden en internationale partners. Onze dienstverlening is inzichtelijk, meestal netwerk breed en heeft steeds oog voor de kosten en baten op de langere termijn. Daarbij staan we continu open voor verbetering.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox