Gemeente Hengelo
geen max tarief
Overijssel
36 uur per week
16 januari 2023
16 juli 2023
Wij zijn op zoek naar:
Senior Projectleider Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed
36 uur per week
Aanleiding en vraagstelling:
Binnen Hengelo is de afgelopen tijd gekozen om te starten met de verduurzaming van ons vastgoed. We brengen nu - op de natuurlijke vervangingsmomenten - de kernportefeuille naar label A. Dit is het resultaat van een bestuurlijke keuze die de raad op 17 december 2019 heeft gemaakt. Bij dit besluit destijds is gekozen voor een tweetal uitgangspunten: M.b.t. het aantal panden is alleen gekozen voor verduurzaming van onze eigen bezittingen, en niet om de scholen en het vastgoed van maatschappelijk partners/sport/cultuur etc. ook als opgave te nemen. En m.b.t. de inhoud is gekozen om beperkte ingrepen te doen. Er wordt een soort schil (een ‘warme jas’) in het gebouw aangebracht die maakt dat het energiezuinig is, maar alternatieve manieren van opwek en/of gebruik van energiebronnen horen hier niet bij. Denk aan warmtepompen en/of zonnepanelen b.v. Alleen bij het Twentebad gaat het iets verder, met een aanpak die gericht is op het maken van een gasloos zwembad. Voor de kernportefeuille zijn wel al maatwerkrapporten opgemaakt die aan het raadsbesluit ten grondslag liggen. Daarmee kan nu verder worden gegaan.
Want we leven inmiddels in een andere tijd. Als we een voorbeeldrol willen vervullen, moeten we meer gaan doen. En zal dit ook verder moeten gaan dan alleen onze eigen bezittingen. Het huidige beleid zal moeten worden aangescherpt. Bovendien is Duurzaamheid inmiddels 1 van de prioritaire programma`s en verdient het meer aandacht. In de Zomerbrief 2022 en bij de aanpak Stimulering Energiebesparing is al een aankondiging gedaan dat we aan de slag gaan met de verdere verduurzaming van maatschappelijk vastgoed. Hieronder een concretisering/opdracht voor jou als projectleider.
Wat ga je doen?
Als projectleider ben je integraal verantwoordelijk voor het aansturen van de projectorganisatie zodat de verschillende projectteamleden het werk en de gestelde doelen, binnen de vastgestelde kaders, kunnen realiseren. In dit geval voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.
We stellen voor de opdracht in 2 delen op te splitsen;
Onderdeel van de inventarisatie is ook het in beeld brengen van de (financiële) trajecten die al lopen. In het verlengde hiervan is het in beeld brengen van subsidiemogelijkheden buiten de gemeente ook een opgave.
Het resultaat van de inventarisatiefase:
Het moet een overzicht opleveren op basis waarvan politieke keuzes bij de zomernota 2023 kunnen worden gemaakt over een programma verduurzaming maatschappelijk vastgoed 2024-2030. Met een doorkijk naar uiteindelijk 2050. Het document bevat onder andere;
Jij;
Het team
Je zult inhoudelijk aangestuurd worden door de programmamanager duurzaamheid. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de coördinatie/aansturing van het geheel en voor formuleren van het programma verduurzaming maatschappelijk vastgoed 2024-2030. Als support zijn daarbij mensen nodig vanuit de volgende hoeken van onze organisatie: vastgoed, duurzaamheid, een jurist bij VTH, sociale voorzieningen (onderwijs, sport, cultuur etc.), financiën. Afhankelijk van de eigen deskundigheid is aanvullend ongetwijfeld specifieke kennis nodig vanuit de markt om de gestelde vragen te beantwoorden. Deze wordt ingehuurd, op voorstel van jou en de programmamanager.
Na de besluitvorming bij de zomernota 2023 wordt begonnen met het voorbereiden van uitvoering (en doorgegaan met die initiatieven die al gaande zijn). Ook daarvoor moet een uitvoeringsorganisatie worden opgetuigd. Dit ga je tijdens de inventarisatie doen.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox