Gemeente Breda
geen max tarief
Noord-Brabant
16 uur per week
24 juli 2023
31 december 2023
Projectleider Jeugdzorg + regio West-Brabant Oost
Een belangrijke bijdrage leveren in de doorontwikkeling van de jeugdzorg plus van de gemeenten uit West-Brabant Oost (WBO). Het mooie aan deze functie? Je werkt niet voor 1 gemeente, maar voor 5. Je werkt namelijk samen met de gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. Daarnaast ben je de schakel naar aangrenzende jeugdhulpregio's, waarmee we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de Jeugdzorg Plus.
Wat ga je doen?
Samen met het projectteam, dat bestaat uit een beleidsadviseur, programma manager, financieel adviseur, contractmanager, jurist en wie jij eventueel verder nog nodig acht, ben je verantwoordelijk voor het volgen van en mee sturen op regionale en bovenregionale ontwikkelingen op het gebied van de jeugdzorg plus. Je coördineert de nodige acties en zorgt er - samen met de regionaal beleidscoördinator - voor dat besluitvorming tijdig plaatsvindt. In deze rol zorg jij ervoor dat alle betrokkenen binnen de regio op tijd geïnformeerd en betrokken worden. En je zorgt ervoor dat vragen vanuit de regio WBO aan de externe partners op tijd op de juiste plek terechtkomen, en vice versa.
De nadruk zal hierbij inhoudelijk liggen op de te maken contractafspraken met Almata voor 2024 en verder. Dit doen we in samenspraak met de regio’s Zeeland, West-Brabant West maar ook met de Jeugdautoriteit. Concreet gaat het om drie zaken waar we als Regio WBO afwegingen in moeten maken:
1. Het continuïteitsplan voor Almata, naar aanleiding van de continuïteitsproblemen die in de herfst van 2022 aan het licht kwamen bij Almata. Hiervoor is het convenant en draaiboek Zorgcontinuïteit in werking getreden. De drie jeugdhulpregio’s zijn volgens dit convenant verantwoordelijk voor het borgen van zorgcontinuïteit, de Jeugdautoriteit toetst of alle partijen zich aan het convenant houden. Regio West-Brabant West (WBW) is als grootste afnemer de coördinerende gemeente. In 2022 is al akkoord gegeven op een regeling om de continuïteit te garanderen in 2023 middels een continuïteitsbijdrage, met de afspraak dat voor 2024 en verder gewerkt wordt aan een beter toekomstbestendig plan. Dat plan is opgesteld en begin mei gedeeld met de regio's “Transformatie Jeugdzorg, aanvulling continuiteitsplan” met daarin een alternatief transformatiescenario waarin wordt ingezet op preventie en transformatie van de jeugdzorg. Inhoudelijk lopen we hiermee voorop op andere regio's, maar er hangt wel een flink kostenplaatje aan, terwijl er ook een SPUk-regeling is voor de transformatie naar kleinschalige voorzieningen en wij de kleinste afnemer zijn van zowel JZ+ als de hybride/open woonvormen.
2. Het akkoord voor af/ombouw van Jeugdzorgplus en opbouw van alternatieven. In 2021 is door gemeente Roosendaal en Almata een eerste plan gemaakt en een SPUK aangevraagd. Conform landelijk akkoord moet dit plan geüpdatet worden, en op basis van dat plan kan een nieuwe SPUK verkregen worden. De SPUK is al aangevraagd door Roosendaal, en aangewend voor het continuïteitsplan 2023.
3. Gezamenlijke inkoop: de drie jeugdhulpregio’s kopen sinds 2015 gezamenlijk JeugdzorgPlus (JZ+) in. Het contract loopt af per 01-2024 en kan niet meer worden verlengd. Naast de inkoop van JZ+ wordt ook voorgesteld om de hybride/open woonplekken bij Almata in te kopen. Dit terwijl wij hiervoor wellicht ook bij onze verblijfsaanbieders terechtkunnen en zo kunnen voorkomen dat we hier "dubbele kosten” gaan maken.
Doel op korte termijn is om op bestuurlijk niveau (binnen regio WBO én bovenregionaal) tot overeenstemming te komen over de manier waarop zorgcontinuïteit voor jeugdigen in onze regio’s gewaarborgd wordt, in 2024 en verder. En dat op zo’n manier dat het past bij het landelijke plan om JeugdzorgPlus overbodig te maken zodanig dat het per 2030 afgeschaft kan worden.
Concrete resultaten die er voor 1 juli moeten liggen zijn:
We zoeken jou!
Jouw inzet richt zich onder meer op:
Wie zijn wij?
De regio WBO, heeft als missie om voor kinderen en gezinnen kwalitatief goede jeugdzorg (jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering) beschikbaar te stellen. Het programmateam Norm voor Opdrachtgeverschap (NvO) en team WBO zijn een multidisciplinair samengesteld team. We zijn een jong, hardwerkend en enthousiast team met hart voor de jeugdigen. Ons doel is de best passende jeugdhulp, zo dichtbij mogelijk.
Aanvraag staat ook intern open bij een geschikte kandidaat intern gaat deze voor op de externe kandidaat.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox