Gemeente Delfzijl
max €100 per uur
Groningen
16 uur per week
01 januari 2021
31 december 2021
Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.
Wil jij werken bij gemeente Eemsdelta:
- die goed toegankelijk is voor iedereen die ons nodig heeft?
- waar we goede initiatieven van inwoners aanmoedigen en zo mogelijk ook uitvoeren?
- waar je met je collega's aan innovatieve en duurzame oplossingen werkt?
Kom dan bij ons werken. Om het team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economie, Cultuur, Recreatie en Toerisme te versterken zijn wij op zoek naar een:
Projectleider Eendracht locatie
16 uur per week
Informatie over de Eendracht locatie
In 2006 sloot de voormalige kartonfabriek de Eendracht als gevolg van een faillissement haar deuren, na bijna 100 jaar het middelpunt te zijn geweest van de bedrijvigheid in Appingedam. De gemeente heeft het terrein van de Eendracht aangekocht, om daarmee sturing te kunnen geven aan de herinrichting van het gebied. Ook de beheersbaarheid tijdens de herontwikkeling, die een lange periode in beslag zal nemen, was reden om het terrein aan te kopen. In 2010 is het terrein overgedragen aan de gemeente , waarna een begin kon worden gemaakt met de herinrichting. Het gebied ligt nabij het centrum, tussen de wijken Olingermeeden en Opwierde. De aanwezigheid van de oude (industriële) relicten met hun eigen verhalen in de ligging aan het water van de Groeve geven het gebied een bijzonder karakter, met grote waarde voor Appingedam en omgeving. De uitdaging is om deze kwaliteiten in te zetten bij de herontwikkeling ervan, zodat voor het gebied een onderscheidende identiteit ontstaat. Een gebied dat uitnodigt om te komen wonen, werken en verpozen en daarmee van alle Damsters en de regio. De herinrichting is erop gericht de bodem van het terrein te saneren, het terrein in te richten en te betrekken bij de ontwikkeling van de stad.
De eerste fase van de sanering van het terrein is in 2016 afgerond. In 2018 is een Ontwikkelstrategie voor het gebied vastgesteld. Onlangs is het ontwikkelkader van de eerste fase woningbouw vastgesteld, is een deelsanering afgerond en is gestart met bouwrijp maken. De bouw van de eerste woningen is gepland in 2021.
Informatie over de functie/opdracht:
Opdracht: projectleider ten behoeve van de (her)ontwikkeling van het voormalig terrein van de kartonfabriek de Eendracht te Appingedam.
In de rol van projectleider wordt het volgende van je verwacht:
Het algehele projectleiderschap ten behoeve van de herinrichting van het gebied;
Voorbereiding en bijwonen van de interne regiegroep;
Voorbereiding en voorzitterschap interne projectgroep;
Intern overleg met het gemeentebestuur en ambtelijke ondersteuning bij extern bestuurlijk overleg;
Onderhouden van contacten met diverse externe partijen en overhedeno.a. de Provincie Groningen, Rijksoverheid en waterschappen;
In overleg met de provincie verzorgen van de inhoudelijke uitwerking van de plannen van aanpak voor de te saneren (deel)gebieden;
(Laten) opstellen van de nadere uitwerking van stedenbouwkundige plannen in (deel)saneringsplannen, ontwikkelkaders en bestekken voor de sanering en bouw- en woonrijp maken;
Sturen en controleren van de uitvoering van de saneringsplannen en bouw- en woonrijp maken;
(Laten) opstellen en (laten) vaststellen van het stedenbouwkundige plannen en kunnen doorvertalen in het bestemmingsplan;
Beheren van de locatie;
Grondstromenbeheer;
Overleg met direct omwonenden en communicatie met inwoners van Appingedam;
(Laten) opstellen van de jaarlijkse aanpassing van de grondexploitatie.
Waar moet je aan voldoen om de opdracht te kunnen uitvoeren:
Academische opleiding in een relevant werkveld (bijvoorbeeld economische geografie)
Meerdere jaren aantoonbare werkervaring als projectleider;
Ervaring met (complexe) stedelijke herstructureringsopgaven en gebiedsontwikkeling;
Het vermogen om verkavelingsplannen en stedenbouwkundige invullingen te kunnen toetsen;
Ruime ervaring met het opstellen en toetsen van grond- en vastgoed exploitaties;
Aantoonbare kennis van gebiedsontwikkeling en planeconomie;
Inzicht in de politieke en financiële haalbaarheid;
Kunnen toetsen van milieukundige plannen van aanpak;
Goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
De competenties voor deze functie zijn: ondernemingszin, visie, verantwoordelijk, omgevingsbewustzijn, communicatief vaardig en resultaatgericht.
De sollicitatiegesprekken staan gepland in week 53.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox