Gemeente Wijk bij Duurstede
max €95 per uur
Utrecht
16 uur per week
24 april 2023
24 september 2023
Organisatie
De gemeente Wijk bij Duurstede is met bijna 24.000 inwoners een kleinere gemeente maar we zijn ‘groot genoeg om klein te blijven’. Dat betekent ook keuzes maken. We doen niet alles, maar kiezen vooral bewust voor wat we wél doen. En we doen het samen. Met elkaar, in teams, in projecten, met ons bestuur en met collega’s in de regio. We doen ons werk in het midden van en mét de Wijkse samenleving. Er wordt ruimte gecreëerd voor meer verantwoordelijkheid en eigen initiatief. We zijn een ambitieuze informele organisatie met 140 professionele en betrokken medewerkers die volop kansen biedt om jouw kwaliteiten en talenten te benutten en ontwikkelen. Nieuwsgierig geworden? Meer info vind je op www.werkenbijgemeentewijkbijduurstede.nl en www.wijkbijduurstede.nl
Opdracht
In het Integraal Zorgakkoord (IZA) en het Gezond & Actief Leven Akkoord (GALA) hebben Rijk, gemeenten en verschillende zorgpartijen afspraken gemaakt over te bereiken (gezondheids)doelen voor de komende jaren. Beide akkoorden hangen nauw met elkaar samen. Ze passen in een beweging van cure naar care en van individuele zorg naar collectieve verantwoordelijkheid voor een gezonde en vitale samenleving. De focus is op positieve gezondheid in brede zin, met aandacht voor zowel de fysieke als de mentale als de welzijnscomponent. De akkoorden zijn ook gericht op het verkleinen van de gezondheidsverschillen tussen groepen inwoners.
Het IZA richt zich met name op het betaalbaar, werkbaar en toegankelijk houden van de zorg en de schaal is (boven-) regionaal. De nog vast te stellen opgaven in het IZA vormen ook de kaders voor de uitvoering van het GALA. In het GALA maken het Rijk, gemeenten en verzekeraars afspraken over preventie, versterking van de sociale basis en sport & bewegen; hier is de schaal primair lokaal met op onderdelen regionale afstemming.
De SPUK-regeling bundelt geldstromen die zich richten op het stimuleren van gezondheid, sport en bewegen, preventie en het versterken van de sociale basis. Daarmee worden afspraken gefinancierd die zijn gemaakt in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). De SPUK-regeling en de financiering uit het IZA-akkoord vullen elkaar aan.
De gemeente heeft voor 2023 via de Spuk-regeling geld aangevraagd tbv (het voortzetten van) inzet op alle onderdelen die genoemd worden in de regeling. Daarnaast is het nodig om een integraal plan van aanpak te maken voor de jaren 2024-2026. Dat moet erop gericht zijn tot een domeinoverstijgende preventie-aanpak te komen. Het terugdringen van gezondheidsachterstanden is daarbij een belangrijke focus.
De taken van de procesbegeleider zijn om een voorstel te doen voor deze aanpak, inclusief:
Dit voorstel te verwerken in een plan van aanpak t.b.v. de aanvraag van Spuk-gelden voor de periode 2024-2026. En instemming te vragen op het pva via een collegevoorstel. Deadline voor indiening van het PvA is 30 september.
Competenties
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox