Gemeente Amsterdam
max €135 per uur
Noord-Holland
24 uur per week
01 april 2025
31 maart 2026
Opdrachtomschrijving
Evalueren, feedback organiseren en structuur aan brengen in werkwijzen, samenwerken en rolinvulling. Organisatie adviseren op ontwikkelvraagstukken. Opzetten en faciliteren van verschillende sessies en werkvormen om adviezen te borgen tot een resultaat in de organisatie. Elke 3 maanden is er afstemming over de voortgang.
Werkzaamheden:
A. Faciliteren
Facilitatie richten op een zo concreet mogelijke uitkomst waarmee teams ontwikkelstappen kunnen maken.
B. Coaching
1. Gestructureerde coaching in de bestaande organisatiestructuur op managementniveau
Reflecteren op de wijze van communiceren, besluitvorming en ontwikkeling binnen de diverse overleggen
Doelgroepen: DT en MT. Op verzoek ook overig management
2. Persoonlijke coaching op managementvaardigheden
Persoonlijke coaching aan managers zodat zij groeien in hun rol binnen de kaders van EvdS.
Doelgroepen: Alle managers
C. Sparren en advies op organisatievraagstukken
Vraag gestuurd meedenken op organisatievraagstukken die leven. Zoals:
Resultaten:
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom! De Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (voorheen Bijzondere Projecten) werkt aan complexe, risicovolle opgaven, zoals de energietransitie en de bereikbaarheid van de regio Amsterdam. Wij hebben focus, zijn experts in maatwerk en zijn resultaatgericht. Daarbij zijn we altijd op zoek naar innovatieve, toekomstbestendige oplossingen. Kenmerkend voor ons is dat we open zijn over het proces en bereid zijn om van gebaande paden af te wijken. Bij de Uitvoeringsorganisatie Infrastructuur en Energie (UIE) werken 175 enthousiaste collega’s. UIE is een ambitieuze en nog jonge organisatie: we bestaan sinds 1 januari 2022 en groeien snel! Je stapt op precies het juiste moment bij ons in. Want diverse complexe projecten zijn al gestart terwijl we als organisatie nog volop in ontwikkeling zijn. Jij krijgt de ruimte om je eigen functie vorm te geven én om samen met je collega’s te bouwen aan een stabiele en prettige werkomgeving. Waarin iedereen zich gehoord voelt en de eigen talenten optimaal kan ontplooien. Een uitdagende baan? Absoluut! Daarom werken we je goed in en introduceren je in het in- en externe netwerk.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox