Gemeente Amsterdam
max €80 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
01 mei 2025
30 april 2026
Opdrachtomschrijving
De persoon die we zoeken is de contactpersoon voor de projecten voor, tijdens en (kort) na de migratie.
De werkzaamheden bestaan uit het helder krijgen wat voor type project het is, of het onderdeel is van een bovenliggend project. Vervolgens moeten alle bijbehorende directies bij het project benaderd worden, vaak meldt zich 1 directie per project maar het gaat natuurlijk om het geheel van het project over de directies heen. Niet in alle gevallen zijn de projectleiders, of project ondersteuners zich hiervan actief bewust.
De vervolgstap is dat we nagegaan welke informatie waar opgeslagen zit. Wij willen natuurlijk alle gegevens op de Teams / SharePoint omgeving hebben en niet verspreidt over G-schijven en DMS’en. Zodra het helder is wat voor project het is gaat het proces een stap verder en wordt de omgeving in Teams en SharePoint (automatisch) klaargezet. Vervolgens, indien van toepassing, worden de gegevensmigratie opgestart, hiervoor is er een apart team beschikbaar maar houdt de implementatiemanager wel contact in het proces voor eventuele vragen. In deze fase pakt het migratieteam eigenlijk alles op, ook wat betreft planning en uitvoering van de migratie.
De verschillende acties die gedaan moeten worden hebben we uitgewerkt in Jira met automatische acties die afgevinkt mogen worden. Uiteraard moet hier wel een gezonde dosis intelligentie bij gebruikt worden.
Werkzaamheden
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Binnen het Ingenieurs Bureau Amsterdam zijn wij op zoek naar Migratie medewerkers Teams / SharePoint voor het domein Openbare Ruimte / Binnen Stedelijk Gebied.
De bezoekers, ondernemers en bewoners van de stad Amsterdam maken elke dag gebruik van de openbare ruimte. Als gemeentelijke organisatie willen we daarom dat de bezoekers, ondernemers en bewoners op een zo fijn mogelijke manier gebruik kunnen maken van onze stad en de voorzieningen die wij aanbieden.
Om de openbare ruimte geschikt te houden voor huidige en toekomstige wensen van haar gebruikers moeten we haar continu onderhouden, schoonhouden en waar nodig aanpassen. Dit houdt in dat wij een uitvoerig orderportefeuille hebben met grootonderhoud projecten, gebiedsontwikkelingen, transformaties en herinrichtingen.
De projectorganisaties en zijn medewerkers die deze orderportefeuille tot uitvoering brengen hebben de juiste processen en toolset nodig evenals de juiste gegevens over de openbare ruimte om hun werk uit te kunnen voeren.
De opgave “Stedelijke Ontwikkeling en Beheer” (SOB) vanuit de digitale transformatie van het cluster Ruimte en Economie heeft de opdracht gekregen om de medewerkers van deze projectorganisaties te voorzien van een zo effectief mogelijke werkdag. Denk hierbij aan samenwerkomgeving, ontwerp en engineering tooling, werkafspraken en actueel databestand over de gehele stad. Verschillende teams werken opgavegericht (SAFe Agile/scrum) aan deze opgave.
Team Samenwerkomgeving van de Opgave (SOB) implementeert de digitale samenwerkingsomgeving voor projecten in het fysieke domein. Het is een nieuwe en gestructureerde werkomgeving met Teams en SharePoint. Specifiek ontwikkeld om beter en makkelijker online samen te werken bij projecten in het fysieke domein (gebouwen, bruggen, wegen, parken, pleinen, bomen, etc.).
Zo'n 7.000 collega’s van het cluster Ruimte en Economie en hun externe samenwerkingspartners (aannemers, ontwerpers, uitvoerders, e.a.) gaan er in 2025 in werken. De ontwikkeling van de samenwerkingsomgeving sluit aan op het verdwijnen van de G-schijf, DOCwerker en IBIS4Projects uit het digitale landschap van de gemeente.
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox