Provincie Utrecht

Medior projectleider mobiliteit en gedrag

Provincie Utrecht

De opdracht­omschrijving

Organisatie
Goedopweg (www.goedopweg.nl) is een samenwerkingsverband tussen de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat Midden Nederland, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de U10.

Goedopweg werkt samen met de rijks- en regionale overheden samen aan het bereikbaar en leefbaar houden van de regio. Goedopweg richt zich daarbij vooral op kortetermijnoplossingen en projecten, met een sterke focus op gedragsbeïnvloeding en mobiliteitsmanagement. Daarbij gaat het vaak om nieuwere concepten zoals het beïnvloeden van reisgedrag van werknemers en bewoners en het stimuleren van smart mobility oplossingen.  

Het deelprogramma Slimme Mobiliteit richt zich o.a. op het stimuleren van ander reisgedrag bij Bewoners. Bewoners zijn voor Goedopweg een belangrijke doelgroep vanwege hun potentie om met duurzaam reisgedrag bij te dragen aan een betere bereikbaarheid en ruimtelijke kwaliteit. Tegelijkertijd is ‘de bewoner’ niet te vatten in één kenmerk; verschillende persoonskenmerken, een variatie aan levensstijlen en statussen en een bewoner heeft bovendien uiteenlopende reismotieven. Om het reisgedrag bij bewoners te verduurzamen, wordt een Bewonersbenadering ingezet: een samenhangende aanpak gericht op het realiseren van duurzaam reisgedrag bij een specifieke groep bewoners in een afgebakend gebied of op een specifiek verandermoment in het leven​. Met een Bewonersbenadering identificeren we de potentiële gedragsverandering, en zetten deze om in structureel duurzaam reisgedrag. De Bewonersbenadering maakt daarbij gebruik van de aanwezige of nog te realiseren (alternatieve) mobiliteitsmiddelen en infrastructuur, zoals het voetgangersnetwerk en de fiets op het fietsnetwerk, OV- en MaaS-diensten, deel(bak)fietsen, deelauto’s en de centrale parkeervoorzieningen, P+R en mobiliteitshubs. 

Opdracht
Een van de programma’s bij Goedopweg is het programma Slimme Mobiliteit. In dit programma werken we o.a. aan tijdelijke en structurele gedragsverandering bij bewoners. Daarnaast zorgen we voor meer kwantiteit en kwaliteit van het aanbod van fiets, deelmobiliteit, MaaS en mobiliteitshubs.

Voor de ontwikkeling en uitvoering van maatregelen waarmee ander reisgedrag wordt gestimuleerd bij de bewoners, zoeken we een medior projectmanager Mobiliteit en Gedrag. Jij gaat met het deelprogramma ‘Bewonersbenadering’ aan de slag, en dus met de projecten die leiden tot tijdelijke en structurele veranderingen in het reisgedrag van bewoners in de regio Utrecht. En je gaat specifiek met fietsstimuleringsprojecten aan de slag, waarmee je (uiteindelijk) het fietsgebruik in de regio, gericht op diverse doelgroepen, waaronder medewerkers en bewoners, verhoogd.

We zoeken iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen van de mobiliteitstransitie, iemand die ervaring heeft met de toepassing van gedragsverandering van (bij voorkeur) bewoners in mobiliteit en dit in de praktijk weet te brengen in tijdelijke projecten. En iemand die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, implementeren, uitvoeren, monitoren en evalueren van fietsstimuleringspakketten, gericht op zowel gebieden als werkgevers om het fietsgebruik te bevorderen.

We zoeken een medior projectmanager Mobiliteit en Gedrag om projecten (veelal in co-creatie met stakeholders zoals een gemeente, werkgevers, bewoners) op te tuigen, operationeel uit te voeren, te monitoren en succesvol af te ronden. Een belangrijk onderdeel van het project is de ontwikkeling van verschillende doelgroep- en locatiespecifieke gedragsinterventies die leiden tot structurele gedragsverandering bij bewoners. Een ander belangrijk onderdeel is de bijdrage aan de uitvoering van de regionale fietsstrategie. Je werkt daarbij altijd samen met een ‘buddy’, waarmee je kennis en ervaring deelt en bovendien de continuïteit van het project borgt.

Als medior projectmanager Gedrag en Mobiliteit zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden de volgende:

  • Je bedenkt, ontwikkeld, voert uit en evalueert projecten om gedragsverandering te realiseren bij bewoners om zich duurzamer en slimmer te verplaatsen.
  • Je werkt samen met collega’s van de moederorganisaties (Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, Ministerie van I&W, Rijkswaterstaat en de U10), met gemeenten, met bedrijven zoals deelmobiliteitsaanbieders en maatschappelijke organisatie, met werkgevers, bewoners en organisaties die zich met fietsen bezighouden. En natuurlijk werk je samen met collega’s binnen het team Slimme Mobiliteit van Goedopweg, en met de andere collega’s van Goedopweg.
  • Je bezit projectmanagementvaardigheden, en bewaakt met deze vaardigheden de planning, de effectiviteit en de kwaliteit van jouw projecten en de budgetten in tijd en geld. Bovendien draag je samen met je collega’s zorg voor een goede monitoring en evaluatie.
  • Je werkt zelfstandig, en bent op de maandagen beschikbaar om met alle collega’s van Goedopweg samen op kantoor te werken (de rest werk je thuis, of waar je wilt of nodig bent).
  • Tot slot ben je een stevige sparringpartner voor de professionals in het team, je adviseert met scherpte en met verstand van zaken. Je schrijft heldere, beknopte plannen, weet je plannen goed te verkopen, en je weet je doelgroepen aan te zetten tot gedragsverandering. Je weet ook hoe je nieuws moet maken en organiseert samen met de communicatieadviseur relevante communicatiemomenten voor je projecten.

Wat verwachten wij?
Je hebt meerdere jaren ervaring met gedragsbeïnvloeding van reizigers en met het stimuleren van alternatieve manieren van reizen, zoals de stimulering van fietsen, OV gebruik en/of deelmobiliteit. Je kunt snel schakelen en geniet evenveel van een bedachtzame strategiesessie als van de adrenaline van een live event. Je bent een goede adviseur én een excellente uitvoerder.
Een groot deel van het werk van Goedopweg vindt projectmatig plaats. Ervaring hiermee is daarom belangrijk. Een netwerk, en eventueel in de regio Utrecht, op het gebied van fietsstimulering is een pré.

Competenties

  • Je hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
  • Je bent positief, bruist van energie en ziet overal kansen;
  • Je bent een goede adviseur, maar je staat vooral voor het resultaat;
  • Je weet mensen enthousiast te maken voor je plannen;
  • Je neemt snel en goed verantwoordelijkheid voor jouw rol;
  • Je spot kansen en vertaald deze naar concrete acties

    • Je hebt kennis van gedragsverandering en hoe je dat slim inzet voor onze dienstverlening;
    • Je kent de wereld van gedrag en mobiliteit goed, en weet dit goed te vertalen naar de regionale behoeften;
    • Bekend met het werken in een rol waarin strategie, advies en uitvoer gecombineerd wordt;
    • Je begrijpt het belang van Goedopweg als samenwerkingsverband en kunt dit voor Goedopweg bewaken in jouw projecten;
    • Je bent een fijne collega die perfect in het team past;
    • Je weet ons in een gesprek van al deze eigenschappen te overtuigen.

Stap 2: Selectie tien (10) Offertes die aan de opdrachtgever worden voorgelegd
Offertes die voldoen aan de minimumeisen worden in onderlinge vergelijking op de in de Offerteaanvraag genoemde “selectiecriteria te beoordelen in Stap 2”. De tien (10) Offertes die het beste scoren op bovengenoemde criteria worden geselecteerd voor Stap 3 in de beoordeling. Bij een gelijke score is het uurtarief doorslaggevend. De overige Offertes worden niet voorgelegd aan de opdrachtgever voor verdere beoordeling.

Stap 3: Uitnodiging voor een selectiegesprek
De opdrachtgever beoordeelt de tien (10) offertes van in onderlinge vergelijking op de volgende gunningscriteria.

- Relevante werkervaring op soortgelijke opdrachten.
- Relevante werkervaring bij soortgelijke organisaties.

De drie (3) Offertes die na deze beoordeling het beste scoren op de beoordeelde gunningscriteria gaan door naar Stap 4 (Selectiegesprek). De kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. De overige kandidaten worden niet uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 4: Selectiegesprek
In het selectiegesprek wordt door de Opdrachtgever nader geverifieerd in hoeverre de betreffende Offertes voldoen aan de minimumeisen en criteria die genoemd zijn bij Stap 2 en Stap 3. Daarnaast wordt getoetst op de in de Offerteaanvraag genoemde competenties. Het selectiegesprek wordt gevoerd met minimaal twee vertegenwoordigers van de organisatie. De kandidaten dienen op elke competentie minimaal een voldoende te scoren. Indien geen van de geselecteerde kandidaten op alle competenties minimaal een voldoende scoort zal Stap 3 van de beoordeling worden herhaald.

De opdracht wordt gegund aan de Gegadigde die naar het oordeel van de organisatie het beste voldoet aan de in de Offerteaanvraag genoemde competenties. Alle overige Inschrijvers worden geïnformeerd dat de opdracht niet aan hen wordt gegund. Er wordt een opschortende termijn gehanteerd ter behandeling van eventuele bezwaren.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11 (Max € 110,- per uur, inclusief kosten excl. BTW)

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr
Is hybride werken mogelijk:  ja. Wij verwachten dat de kandiaat minimaal 1,5 dag per week op locatie is.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 8 augustus 2024 van 09:30 uur tot 13:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 7 augustus 204 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.


Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • Minimaal 2 jaar werkervaring met de gedragsbeïnvloeding van reizigers en met het stimuleren van alternatieve manieren van reizen, zoals de stimulering van fietsen, OV gebruik en/of deelmobiliteit, in de afgelopen 6 jaar:

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsinstelling;

  • Uurtarief maximaal €110,- exclusief BTW-inclusief reiskosten;

  • Aantoonbare werkervaring met het organiseren van mobiliteitsmanagement interventies;

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

De Wensen

  • Minimaal 4 jaar werkervaring met de gedragsbeïnvloeding van reizigers en met het stimuleren van alternatieve manieren van reizen, zoals de stimulering van fietsen, OV gebruik en/of deelmobiliteit, in de afgelopen 6 jaar

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met projectmanagement;

  • Aantoonbare werkervaring met het opbouwen en onderhouden van netwerken (noem hiervan minimaal 1 concreet voorbeeld in het cv);

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider bij een overheidsinstelling;

  • Minimaal 1 jaar Aantoonbare werkervaring met het organiseren van mobiliteitsmanagement interventies.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox