gemeente Eemsdelta
max €75 per uur
Groningen
8 uur per week
01 november 2021
31 oktober 2022
Aanleiding
In Loppersum wordt gewerkt aan versterking. Versterking van gebouwen en versterking van de formele en informele zorg. Versterking, nodig om gezond oud te kunnen worden in Loppersum. In Loppersum worden Zonnehuis Wiemersheerd en de woningen van Woonzorg Nederland in het Wiemersheerd, betrokken bij het Groninger Zorgakkoord (GZA), middels sloop en nieuwbouw, klaar gemaakt voor toekomstbestendige zorg.
Met de transformatie op het Wiemersheerd terrein willen gemeente Eemsdelta, Zonnehuisgroep Noord, Woonzorg Nederland, Stichting Dorpshuis Loppersum, Cadanz Welzijn en Zorgcoöperatie Loppersum formele en informele zorg versterken in Loppersum. De partijen slaan gezamenlijk de handen ineen om voor het dorp Loppersum een gecoördineerd en samenhangend aanbod te creëren: in wonen, ontmoeten, ondersteuning en waar nodig ook zorg. Dat is waar het concept ‘Wonen met een Plus’ voor staat. De partijen doen dit vanuit de overtuiging dat zij gezamenlijk veel meer kunnen betekenen voor de inwoners van Loppersum, dan ieder van hen apart. Ieder vanuit de eigen rol en expertise. Onderleggers voor de Plus van Loppersum zijn:
Doel
Wonen met een PLUS richt zich op noaberschap voor (kwetsbare) inwoners van Loppersum. Het Plus-concept bestaat uit een samenhangend pakket van wonen, ontmoeten, diensten, ondersteuning en waar nodig zorg. Een netwerkaanpak met lokale verbindingen die niet over, maar samen met de mensen in Loppersum is bedacht. Hierbij wordt gezocht naar nauwe aansluiting bij bestaande structuren en diensten, bij formele en informele zorg. Om gezond oud te kunnen worden in Loppersum. De genoemde initiatiefnemers uit Loppersum spelen daarbij een belangrijke rol, maar ook bijvoorbeeld huisartsen, apotheek en lokale middenstanders. Wonen met een Plus is onderdeel van planvorming voor nieuwbouw in het Wiemersheerd gebied in Loppersum. Gemeente Eemsdelta, Woonzorg Nederland en Zonnehuisgroep Noord werken daarin nauw samen. Als aangegeven is van de manieren om 'Wonen met een Plus' te realiseren het verbinden en versterken van (bestaande) formele met de informele zorg in Loppersum. Anders gezegd; het verbinden van onder meer inwoners, verenigingen en welzijns- en zorgorganisaties, om hulp en ondersteuning zo dichtbij mogelijk en toegankelijk te organiseren. Veel van die verbindingen zijn al in Loppersum aanwezig. Maar hoe kunnen we dit optimaliseren en komen tot een logisch, samenhangend netwerk rondom onze inwoners?
Opdracht
De kwartiermaker formele en informele zorg werkt nauw samen met de kwartiermaker eHealth en domotica, die ook betrokken is bij de ontwikkelingen van Wiemersheerd. Samen faciliteren zij, ieder vanuit hun eigen rol en expertise, een multidisciplinaire samenwerking tussen inwoners, zorg- en welzijnsmedewerkers, huisartsen, gemeente en andere stakeholders. De kwartiermaker werkt in opdracht van het Groninger Zorgakkoord onder aansturing van gemeente Eemsdelta. Het eerste aanspreekpunt is de gemeente om op deze manier de lokale, gebiedsgerichte aanpak te verbinden met de werkwijze en de te ontwikkelen ondersteuningsstructuur binnen de gemeente Eemsdelta. Voor Wonen met een Plus in Loppersum zijn we op zoek naar een kwartiermaker die:
Taken
De kwartiermaker formele en informele zorg:
Profiel
De kwartiermaker formele en informele zorg:
De gesprekken staan gepland voor woensdag 20 oktober 2021 en donderdag 21 oktober 2021
De opdracht wordt uitgezet voor gemiddeld 8 uur per week
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox