Rijkswaterstaat
max €80 per uur
Zuid-Holland
17 uur per week
01 april 2021
31 maart 2023
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland
Opdrachtomschrijving
Om ervoor te zorgen dat Nederland geen land verliest aan de zee brengt Rijkswaterstaat jaarlijks 12 miljoen kubieke meter zand aan op de kust in de vorm van zandsuppleties. Op deze wijze blijft er ruimte voor de verschillende functies in de kustzone. Voor de realisatie van deze suppletie schakelt Rijkswaterstaat marktpartijen in.
Aan de basis van de financiële afrekening van deze contracten staat het Monitoring And Registration System (kortweg het MARS). MARS is een meet- en registratiesysteem waarmee het baggerproces van een sleephopperzuiger gevolgd kan worden. Verschillende aspecten van het baggerproces worden gemonitord zoals onder andere cyclustijden, de hoeveelheid lading, de geografische positie van de hopper. De bepaling van de hoeveelheid lading vindt plaats op basis van massa en volume van de gebaggerde lading.
Een essentiële parameter voor de juiste werking van het MARS is de soortelijke massa van het zandpakket in het beun (kortweg de SMZ). Deze wordt statistisch berekend over alle gepeilde reizen. Hiervoor moeten minimaal 10% van de totale reizen per sleephopperzuiger door inzet toezichthouders worden gemeten en ingevoerd in MARS. Op basis van de berekende SMZ waardes worden zowel de door de toezichthouder(s) als wel die door de aannemer/het MARS systeem gemeten Netto Tonnen verrekend. Hiermee waarborgen we de rechtmatigheid van betalingen aan de aannemer(s).
De SMZ wordt vastgesteld aan de hand van handmatige beunpeilingen, die steekproefsgewijs worden uitgevoerd door de Toezichthouder van de opdrachtgever en de gemeten waarden door het MARS.
Je wordt onregelmatig opgeroepen om de bovengenoemde werkzaamheden uit te voeren op verschillende sleephopperzuigers van diverse gecontracteerde aannemers. De frequentie van inzet van de toezichthouder is afhankelijk van de inzet van sleephopperzuigers en de behoefte van de directie UAV/contractbegeleiders. Het kan dus voorkomen dat er een langere periode (enkele maanden) geen werk is!
Het werk vindt plaats op diverse locaties langs de Nederlandse kust. Hiervoor dien je te reizen naar wisselende opstaplocaties. Aan boord van de sleephopperzuiger werk je maximaal 12 uur per dag voor de duur van maximaal veertien aaneengesloten nachten, met in achtneming van de wettelijk verplichte werktijden, pauzes en rusttijden. In de aangewezen tijd die je meevaart, peil je zoveel mogelijk volledige vaarcycli (vol- en leegpeiling, indien mogelijk). Een volledige vaarcyclus bestaat uit het leegvaren naar het zandwinvak, het laden van zand, de handpeiling van de volle beun, het volvaren naar de suppletielocatie, het lossen van zand, de handpeiling van de lege beun, enzovoorts. De ingewonnen gegevens dienen in MARS te worden ingevoerd. Ook dien je tijdens de dagelijkse werkzaamheden de meetsystemen te controleren op juiste data ontvangst en storingen in het systeem van de aannemer, controles op “niet meetbare” restladingen, opleiding van de bemanning over de werking van het MARS systeem etc.
Als Inspecteur / Medewerker Toezicht ben je ook de ogen en oren van het programma Kustlijnzorg van Rijkswaterstaat. Je kunt bijvoorbeeld gevraagd worden om waar te nemen hoe de opdrachtnemer omgaat met vergunningen, arboveiligheid, milieuveiligheid en niet gesprongen explosieven. Je deelt de resultaten van het toezicht en eventueel onveilige situaties met de directie UAV/contractbegeleiders van RWS en de bemanning van de sleephopperzuiger.
Als geschikte kandidaat blijf je na het sluiten van de overeenkomst in contact met de directie UAV/contractbegeleider van het programma Kustlijnzorg van Rijkswaterstaat. De directie UAV/contractbegeleider spreekt met je af wanneer je wordt opgeroepen, wat de opstaplocatie is, hoe lang je aan boord blijft en waar je op moet letten.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox