Gemeente Amsterdam

Inkomensconsulent 5fte

Gemeente Amsterdam

De opdracht­omschrijving

Functieomschrijving
Als inkomensconsulent behandel je aanvragen levensonderhoud, beoordeel je aanvragen Bijzondere Bijstand, verzorg je inkomstenverrekeningen en mutaties in de woon/leefsituatie. Hierbij neem je wet- en regelgeving én dienstverleningsafspraken in acht.

Werkzaamheden

  • Je informeert klanten proactief over wet- en regelgeving en procedures;
  • Je verzamelt noodzakelijke informatie voor het bepalen van de hoogte en rechtmatigheid van uitkeringen en toetst informatie aan geldende regelgeving. Je legt dit vast in een rapportage en besluit;
  • Je verstrekt inkomensondersteuning en adviezen over in te zetten middelen en adviezen;
  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor inkomen gerelateerde vragen, bijzondere bijstand van klant en/of derden;
  • Je signaleert problematiek op andere gebieden dan inkomen (onder andere schuldhulp, zorg, re-integratie) en schakelt met de juiste partner op dat gebied;
  • Je signaleert knelpunten in beleid en communiceert deze met jouw teammanager


Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Werk, Participatie en Inkomen (WPI) helpt Amsterdammers die onvoldoende inkomen hebben zelfredzaam te worden. WPI is onderdeel van het sociaal domein. De term 'sociaal domein' omvat alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd én aanverwante taken als handhaving, bijstand, armoedebestrijding en schuldhulpverlening.

De afdeling Inkomensvoorziening is verantwoordelijk voor een tijdelijk financieel vangnet voor Amsterdammers die op of onder het bestaansminimum leven. Onze afdeling weegt of deze Amsterdammers in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand, voorliggende voorzieningen en/of ondersteuning bij hun administratie. We geven advies over sociale regelingen met als doel de klant weer zelfredzaam te laten zijn. Daarnaast dragen we zorg voor het verzenden van klantenpost en het verwerken van mutaties met betrekking tot de uitkering, re-integratie, werk of participatie. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor het aanpassen of beëindigen van de uitkering aan de hand van wijzigingen in de situatie van de klant.

De afdeling Inkomensvoorziening bestaat uit 10 teams; drie administratieve teams en zeven teams met Inkomensconsulenten. Deze teams bestaan uit ongeveer 15-30 medewerkers per team. De Inkomensconsulenten werken, al dan niet op locatie nauw samen met andere afdelingen van WPI. Dit zijn Intake, Koers naar Werk, Handhaving, Activering, Werk & Re-integratie, Werk en Opleiding Jongeren, Budget- en Inkomensbeheer Bijzondere Doelgroepen. De medewerkers zijn betrokken bij hun doelgroep en weet zich in te leven in de problematiek van hun omgeving.
 

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • De aangeboden kandidaat heeft minimal 6 maanden ervaring met het afhandelen van aanvragen Levens Onderhoud.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimal 6 maanden ervaring met het behandelen van aanvragen Bijzondere Bijstand.
  • De aangeboden kandidaat heeft ruime kennis van de participatiewet, opgedaan door minimal 6 maanden werkervaring.
  • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een erkend mbo diploma. Let op! De kandidaat moet het document meenemen naar het interview zodat de opdrachtgever kan controleren of deze voldoet. Indien het document niet aanwezig is of niet voldoet wordt het gesprek beëindigd en de offerte ter zijde gelegd.
  • De aangeboden kandidaat heeft minimaal 6 maanden ervaring met applicatie Socrates.
  • De aangeboden kandidaat heft minimal 6 maanden ervaring met het verrekenen van inkomsten en de invoer hiervan in systemen.

De Wensen

  • De aangeboden kandidaat heeft bij voorkeur ervaring met werken als inkomensconsulent binnen een G4 Gemeente.
  • De aangeboden kandidaat heeft ervaring met het zelfstandig beheren van een eigen caseload.

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox