Gemeente Amsterdam
max €90 per uur
Noord-Holland
28 uur per week
01 februari 2023
31 december 2023
Opdrachtomschrijving
Er is behoefte aan een duurzaamheidscoördinator binnen het team AVO specifiek voor het gebied Amsterdam Noord die de contacten met partijen intern en extern aangaat en pro-actief oppakt. De duurzaamheidscoördinator vervult een belangrijke rol in de uitrol van faciliteren en aanjagen van duurzaamheidsinitiatieven waar relaties met de stadsdelen en het participatietraject voor het opstellen van gebiedsgerichte aanjaagplannen in relatie tot de transitiepaden van belang is.
Bestanddelen van de opdracht
De duurzaamheid coördinator: bouwt en onderhoudt een netwerk met de omgeving en met professionele (gemeentelijke) partners, stakeholders (incl. lopende duurzaamheidsprojecten in de omgeving) Signaleren, koppelen en faciliteren van kansen op het gebied van duurzaamheid (zowel binnen de organisatie als ontwikkelingen in de gebieden van bewoners/ondernemers)
- Vertalen en realiseren van de ambities uit het college-akkoord m.b.t. duurzaamheid naar/op stadsdeelniveau, maakt een QuickScan voor het plan 2023 en indien nodig een uitgebreidere analyse.
- Maakt de belangen van interne en externe stakeholders inzichtelijk en brengt die in en stelt een gebiedsgericht duurzaamheidsinitiatieven plan / aanjaagplan 2023 op.
- Verbindt het projectplan met de omgeving en stakeholders, benut de expertise van de omgeving, en managet de verwachtingen.
- Maakt de het gebiedsgericht duurzaamheidsinitiatieven plan / aanjaagplan 2023 transparant aan de stakeholders kenbaar, en genereert publiciteit rondom duurzaamheid, in dit plan dienen de volgende punten te landen.
- Voorzien in kennisbehoefte portefeuillehouder (d.m.v. stand van zaken & notities).
- Het leveren van input en advies voor gebiedsanalyses en gebiedsplannen.
- Stimuleren van het gebruik van (stedelijke & landelijke) subsidieregelingen door bewoners en ondernemers.
- Adviseren op initiatieven van bewoners en ondernemers.
Op te leveren resultaat
o Opstellen gebiedsgericht duurzaamheids-initiatievenplan / aanjaagplan (planning Q2 gereed).
o Opstellen gebiedsgericht duurzaamheids-initiatievenplan / aanjaagplan : Q2: daarin worden concrete projecten met resultaten afgesproken vanuit de verschillende lokale en stedelijke opgave dzh. Nadruk zal komen te liggen op faciliteren van duurzaamheidsinitiatieven, ondersteuning ondernemers en bewoners: gebiedsaanpak en afstemming stadsdeel en voorzien in kennisbehoefte van portefeuillehouder, stimuleren van het gebruik subsidieregelingen.
Bij de start van de overeenkomst zal aan de hand van het op te stellen duurzaamheids-initiatievenplan / aanjaagplan concrete projecten met resultaten worden afgesproken.
Afstemming
De projectleider neemt deel aan het initatievenoverleg AVO-DZH waar sturing op hoofdlijnen plaatsvindt en daarnaast neemt hij deel aan het coördinatorenoverleg waarin de duurzaamheidscoordinatoren van de 3 buitengebieden met gedeelde opgave zitting
hebben. Dit is zijn belangrijke momenten voor afstemming op inhoud en voor de invulling van de werkzaamheden van de projectleider naar de buitenwereld en interne stakeholders. Daarnaast vindt kortcyclisch overleg plaats met de Teamleider AVO over de
voortgang, prioriteiten van deelopgaven en afstemming met gemeentelijke doelen/visies.
Zo zorgt de projectleider ervoor dat de uitwerking van de deelopgaven in lijn is met devisie en doelen van de gemeente.
Aan het einde van elk kwartaal zal de projectleider een rapportage opleveren om inzicht te geven in de voortgang.
De opdrachtgever(s)
Ruimte en Duurzaamheid is onderdeel van het cluster Ruimte en Economie. Dit cluster creëert de ruimtelijke en economische randvoorwaarden die nodig zijn om Amsterdam te laten groeien tot een sterke metropool.
Binnen dit cluster is Ruimte en Duurzaamheid verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en kaderstelling van stedenbouwkundige, ruimtelijke én duurzame ontwikkeling. We zijn hierin toonaangevend.
Ruimte en Duurzaamheid adviseert het gemeentebestuur, werkt zowel voor stadsdelen als voor grootstedelijke projecten en werkt op ieder schaalniveau: van portiek tot metropool. Om de organisatie vitaal en flexibel te houden, zetten we in op talentontwikkeling en flexibele inzetbaarheid van onze medewerkers.
De gemeente Amsterdam wil de verduurzaming in de stad versnellen. De versnelling vraagt om daadkrachtige samenwerking met Amsterdammers, bedrijven, maatschappelijke partijen en kennisinstellingen. Niemand maakt alleen het verschil. Dit is waar wij voor staan als Afdeling Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. We werken samen met bewoners, bedrijven, bezoekers en andere afdelingen van de gemeente Amsterdam aan de transitie naar: een groene, gezonde stad, een circulaire economie en een stad die draait op duurzame energie.
De afdeling Duurzaamheid bestaat uit 8 teams (waaronder team AVO) en houdt zich bezig onder andere bezig met energie, luchtkwaliteit, aardgasvrij, circulaire economie en groen. Het nieuw opgerichte Team AVO neemt binnen deze afdeling een ondersteunende en adviserende rol in. Binnen de afdeling Duurzaamheid houdt het team AVO (Advies, Verbinding en Ondersteuning) zich bezig met het adviseren en ondersteunen van andere teams. Bij Team AVO werken 22 professionals met diverse expertises, waaronder: financieel, juridisch, projectondersteuning en duurzaamheid. Op deze manier draagt team AVO bij aan een effectieve ontwikkeling en realisatie van de verduurzaming van onze stad.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox