Provincie Groningen
max €105 per uur
Groningen
40 uur per week
09 december 2022
09 december 2023
Organisatie
Wij zetten ons in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers! De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein. Maar dit doen wij niet alleen. We werken samen met inwoners, medeoverheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hard aan alle uitdagingen waar we in Groningen voor staan. Zo verzilveren we kansen op het gebied van leefbaarheid, economie, vergroening, digitalisering en ecologie.
Al ruim 400 jaar zetten we ons in voor Groningen. Door te zorgen voor onze natuur, landschap en woningbouw. Maar ook door wegen aan te leggen en te onderhouden. We ondersteunen culturele activiteiten en organisaties zodat het culturele aanbod in Groningen levendig blijft. Er zijn subsidies voor het bedrijfsleven en ondernemers, om ze te helpen innoveren en verduurzamen.
Werken bij ons
Met onze vakkennis, betrokkenheid en liefde voor het gebied zorgen we er voor dat Groningen een plek is waar inwoners en gasten graag zijn. Wij werken allemaal met passie voor de samenleving. Dat vind je ook terug in de werksfeer. We werken veel samen om doelen te bereiken. We bieden veel ruimte voor eigen initiatief en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Samen met collega's werk je aan uiteenlopende opdrachten, in een complexe maar vooral uitdagende omgeving. Geen dag bij de provincie is hetzelfde!
Opdracht
Versnelling en opschaling van het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is nodig met het oog op CO2-reductiedoelstellingen op de lange (Klimaatakkoord) en korte (Urgenda-vonnis) termijn. Hiervoor heeft het ministerie van BZK het 'Ontzorgingsprogramma Verduurzamen Maatschappelijk Vastgoed' opgesteld.
Het doel van het programma is versnelling en opschaling van verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed. Het ontzorgingsprogramma richt zich op het begeleiden van kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren bij het verduurzamen van hun vastgoed, tot aan het moment van aanbesteden van de verduurzamingsmaatregelen. Het ministerie heeft criteria opgesteld om te bepalen welke maatschappelijke instellingen binnen de reikwijdte van het programma vallen.
De volgende doelgroepen vallen onder het programma:
Zie voor meer informatie, ook over de precieze criteria voor de doelgroepen, de website van RVO: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/spuk-ontzorgingsprogramma
Uitvoering ontzorgingsprogramma in de provincie Groningen
Het ontzorgingsprogramma is gestart in 2021 en loopt nog door tot en met 2024. Het streven is om in deze periode ongeveer 150 kleine maatschappelijk vastgoedeigenaren in de provincie Groningen te ontzorgen en begeleiden bij hun verduurzamingsopgave. Ook zijn aspecten als vraagbundeling (en daarmee kostenreductie) en het delen van opgedane regionale kennis en ervaring van belang. De provincies mogen grotendeels zelf bepalen hoe ze invulling geven aan het programma.
Wat houdt het coachen en coördineren (deze opdracht) in?
Vanwege uitbreiding van het project zijn we op zoek naar een coördinerende coach. De coaches voeren werkzaamheden uit voor een bepaalde doelgroep, en de coördinerend coach heeft daarnaast als taak het coördineren en begeleiden van de (werkzaamheden van de) andere coaches en de schakel zijn tussen de projectleiding van de Provincie en de coaches en adviseurs.
De duurzaamheidscoaches bieden hulp aan kleine organisaties met maatschappelijk vastgoed bij verduurzaming van het vastgoed. Zij benaderen de doelgroep op een proactieve manier, passend bij de doelgroep. Dat kan zijn door fysiek bezoek, het organiseren van bijeenkomsten of via mailings.
De coaches helpen instellingen door verduurzaming op de agenda te zetten (urgentiebesef) maar ook bij (het voorbereiden van) het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.
De geboden hulp hangt af van de wensen en behoeften van de betreffende organisatie en kan bijvoorbeeld bestaan uit:
De duurzaamheidscoach vormt als het ware de frontoffice van het ontzorgingsprogramma en is het vaste procesmatige aanspreekpunt voor de instelling en voor de adviseur.
De duurzaamheidscoach benadert de organisaties actief. Naast digitale communicatie gaat de duurzaamheidscoach ook naar de organisaties toe, vormt een sociaal netwerk rondom de organisatie en organiseert kennis- en leerbijeenkomsten met meerdere organisaties.
De coaches hebben regelmatig contact en afstemmend overleg omdat zij gezamenlijk het beschikbare budget per doelgroep gebruiken en beheren.
De coaches bepalen de inzet van de adviseurs. Dat wil zeggen dat de coaches (uiteraard wel in samenspraak met elkaar, de instellingen en de adviseurs) bepalen wanneer welke adviseur (met welke expertise) wordt ingezet.
Profiel coördinerende duurzaamheidscoach
Bovenop bovenstaande bestaat de rol van de coördinerende coach uit de volgende taken:
De coördinerend coach gaat deel uitmaken van een bestaand team van coaches en technisch adviseurs. Allen werken onder leiding van de provinciale projectleider.
Rapportage en verantwoording
De coördinerende coach houdt per instelling dossier bij (we werken in een gezamenlijke MS Teams omgeving) en denkt met de provincie mee over het opstellen van formats hiervoor, en ook voor verslaglegging, monitoring en rapportage richting de provincie en RVO. Goede verslaglegging is van groot belang voor budgetbeheersing en voor de verantwoording richting RVO. De coördinator duurzaamheidscoach heeft daarnaast een belangrijke rol in het beheren en bewaken van het totaalbudget van alle doelgroepen en werkt hierin nauw samen met de andere coaches.
Competenties
Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht geen fee in rekening bij de winnende leverancier.
Benodigd aantal professionals
1.
CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr (in overleg met opdrachtgever en kandidaat).
Planning
De digitale gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 13 december 2022 van 10.00 uur tot 13.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 12 december 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige informatie
Meer informatie
Inhoudelijke vragen kunt u indienen bij Flextender, via de onderstaande button. Vragen omtrent de procedure kunt u telefonisch stellen. Flextender is bereikbaar op telefoonnummer 035-7510777.
De reactietermijn van deze inhuuropdracht duurt tot vrijdag 9 december 2022, 09.00 uur. Tot die tijd kunt u reageren.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox