Rijksvastgoedbedrijf
max €110 per uur
Utrecht
18 uur per week
12 april 2021
11 april 2024
Het Rijksvastgoedbedrijf is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12,4 miljoen vierkante meter bruto vloeroppervlak aan gebouwen en circa 94.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.
Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.
Zie https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/over-ons/organisatie voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.
Directie Vastgoedbeheer
De directie Vastgoedbeheer (VB) is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van gebouwen, gebouwgebonden installaties, terreinen en infrastructuur en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf, zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand. Daarnaast realiseert de directie de kleinere projecten die het gevolg zijn van (her)ontwikkeling, transformatie of transacties.
Expertisecentrum Techniek Het Expertisecentrum Techniek (ECT) heeft enerzijds tot taak de verschillende werkprocessen te ondersteunen met technische expertise en daarmee bij te dragen aan een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering. ECT is tevens verantwoordelijk voor het dagelijks en planbaar onderhoud, projecten, keuringen en inspecties van de buitenruimte van onze klanten.
ECT is integraal verantwoordelijk voor de RVB-brede afstemming met betrekking tot kennismanagement, waaronder het anticiperen op strategische ontwikkelingen en de daaruit voortvloeiende behoefte aan kennis op termijn.
Sectie Projectmanagement
De Sectie is verantwoordelijk voor het projectmanagement van de projecten en budgetten. Met ca. 25 collega’s (projectleiders, assistenten en administrateurs) zorgen wij voor de correcte en tijdige uitvoering van de projecten en plannen.
Project:
Het project betreft het bouwen van schietfaciliteiten op de grens van twee Defensie-objecten LC Kamp Soesterberg en OT Oude Kamp. Na de bouw wordt dit een zelfstandig object.
De schietfaciliteiten worden gefaseerd aanbesteed- en uitgevoerd in 3 – delen:
I. Bouwrijp maken gehele projectkavel (incl. sloop V-46) en realiseren deelproject E
– Energiegebouw deel I (trafo en laagspanning) (TenderNed-kenmerk: 265251)
II. Bouwfase 1 (TenderNed-kenmerk: 289247) met daarin de deelprojecten:
A - Terreininrichting en periferie
B - Facilitair gebouw
C - CQB-faciliteit (C1) + CQB-toren (C2)
E – Energiegebouw deel II (overkapping en ijskelder)
III. Bouwfase 2 (nog te starten) deelproject:
D – Schietbaan.
Het betreft een project dat cfm STABU- en RAW-systematiek op basis van de UAV-2012 in bestekvorm aan de markt is aangeboden.
Opdrachtomschrijving:
De directievoerder schietfaciliteiten Soesterberg is binnen de organisatorische kaders verantwoordelijk voor de realisatie- en nazorgfase. Daarbij legt de Directievoerder direct verantwoording af aan de projectleider schietfaciliteiten. Het project betreft het bouwen van schietfaciliteiten op de grens van twee Defensie-objecten LC Kamp Soesterberg en OT Oude Kamp. Na de bouw wordt dit een zelfstandig object.
Dit project wordt in Soesterberg uitgevoerd en heeft raakvlakken met de vakgebieden terreintechniek, landschapsinrichting, bouwkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Afstemming met de omgeving en het actief informeren van de opdrachtgever en belanghebbende actoren zijn onderdeel van de werkzaamheden. Daarnaast is de afstemming tussen de verschillende derden (nevenaanneming) die door de Opdrachtgever worden gecontracteerd belangrijk.
De directievoerder is:
• Proactief, resultaatgericht en in staat om de mening van anderen te beïnvloeden en mensen te motiveren;
• vaardig in presenteren, het opstellen van rapporten en planningen, het beoordelen van de financiële, juridische en technische aspecten van bouwprojecten, het voeren van overleg en ervaren in leidinggeven;
• vaardig in het gebruik van een risico-dossier, de beheersing op tijd en geld hiervan en de daaruit voortvloeiende risico-gestuurde toezicht-inzet en kwaliteitsbeheersing.
• communicatief vaardig, ook aan niet vakgenoten als opdrachtnemers, gebruikers en projectmanagers weet hij de essentie van het project en de beheersing hiervan over te brengen;
• vaardig in de afhandeling van restpunten;
• integer en zich bewust van de gevoelige informatie waarmee hij werkt waarbij communicatie over het project alleen via het RVB plaatsvindt;
• een oplossingsgerichte teamplayer die in staat is om de juiste mensen/specialismen op het juiste moment in te schakelen.
De directievoerder heeft:
• oog voor de militaire omgeving waarin hij werkt;
• kennis van de organisatie en van de opdrachtgever(s);
• goede contactuele vaardigheden (vaardig in netwerken).
Gevraagd
- een afgeronde HBO of academische technische opleiding (b.v. Bouwtechniek of Werktuigbouwkunde).
- aantoonbare kennis* van Directie UAV.
*Onder aantoonbare kennis wordt verstaan dat een opleiding is gevolgd waarin de gehele UAV 2012 uitvoerig is behandeld. Deze is door middel van een diploma of toetscertificaat met goed gevolg afgelegd en deze is uitgegeven door een onafhankelijke instantie. Een certificaat van deelname wordt niet als gelijkwaardig beschouwd. Voorbeelden van opleidingen waaraan dergelijke diploma’s zijn gekoppeld zijn:
- “Directievoering UAV voor de B&U” van de Stabu/CROW;
- “UAV contracten (UAVO)” van Reed Business opleidingen;
- “Contracten directie UAV” van Elsevier;
- “HBO directievoering, basis+specialisatie, module UAV contracten” van Pro Education;
- “Directievoerder-UAV” van Zadkine Contract Activiteiten (voorheen Nova contract) of Deltion College;
- HTS-bouwkunde, waarna een post-HBO opleiding “bouwrecht” met goed gevolg is afgelegd;
- TU Bouwkunde, met het keuzevak “Bouwrecht”;
- Post-HBO, “Basis Directievoerder”.
- minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als directievoerder UAV in de realisatie- en nazorgfase van projecten op het gebied van bouw- en installatietechniek.
- ervaring in het coördineren en aansturen van een team van toezichthouders, minimaal bestaand uit de disciplines bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde waarbij de directievoerder hoofdelijk aansprakelijk was voor het resultaat van dit project en de omvang de bouwkosten tenminste 9 miljoen euro excl. BTW en 1600 toezichturen en 400 directievoeringuren.
- bekwaamheid en kundigheid om als directievoerder een verbouw-, renovatie-, of nieuwbouwproject met verschillende nevenaannemers te begeleiden waarbij hij te maken heeft gehad met tenminste 3 nevenaannemers en een coördinatie-overeenkomst.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox