gemeente Utrecht
max €115 per uur
Utrecht
20 uur per week
24 september 2002
24 december 2031
Midden Nederland heeft jou nodig!
Ondanks stappen in de goede richting is er qua weerbaarheid tegen georganiseerde ondermijnende drugscriminaliteit in Midden-Nederland nog veel te winnen. Samen met overheidspartners, bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en burgers spelen wij hierin een belangrijke rol. Het RIEC-MN adviseert over informatiedeling en levert expertise voor verschillende (inhoudelijke) thema’s. We treden vaak als kennismakelaar op, maar leveren ook doe-kracht en praktische expertise.
Het Team Operationele Versterking van het RIEC levert die doe-kracht: TOV helpt gemeenten bij de uitvoering van de aanpak. Door bijvoorbeeld expertise op toezicht, juridische ondersteuning en Bibobcasussen en -beleid.
RIEC Midden-Nederland is onderdeel van de veiligheidscoalitie Midden-Nederland. Kijk voor meer informatie op RIEC Midden-Nederland (veiligheidscoalitie.nl).
Je taken zijn: Vraagbaak voor de gemeenten en andere RIEC-partners ten aanzien van de toepassing van het Bibob-instrumentarium, werkprocessen en de implementatie ervan in de eigen organisatie. Adviseren en ondersteunen van de gemeenten bij de toepassing van de Wet Bibob in casuïstiek. Denk hierbij aan de ontvankelijkheid van dossiers, het analyseren van informatie, schakelen met het Landelijk Bureau Bibob (LBB) en advisering nadat het advies van het LBB is ontvangen. Helpen bij het updaten en implementeren van het Bibob-beleid bij de gemeenten. Advisering op ambtelijk en bestuurlijk niveau samen met de andere RIEC’s over de inzet van de Wet Bibob. Vergroten van de bewustwording (samen met de RIEC-collega’s ) bij gemeenten ten aanzien van de Wet Bibob. Burgemeesters, wethouders en gemeenteraden enthousiasmeren voor de inzet van de Wet Bibob. Bijhouden van landelijke ontwikkelingen op het gebied van de Wet Bibob en deze doorvertalen naar de gemeenten. Bijdrage leveren aan kennisvergroting en -deling door onder andere de organisatie van een leerkring en opleidingen voor de regio. Soms geef je zelf een training of workshop aan gemeenten of andere partners. Je bent werkzaam in een team dat de partners en vooral gemeenten actief ondersteunt bij hun weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit. Je kijkt waar mogelijk breder dan alleen Bibob. Binnen het team hebben we meerdere specialismen; waar nodig vullen we elkaar aan en nemen we soms taken van elkaar over.
Jij hebt: Een juridische opleiding en aantoonbaar wo werk- en denkniveau; Minimaal 5 jaar ervaring in het juridische werkveld; Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van de Wet Bibob; Je hebt aantoonbare uitgebreide kennis van de Wet Bibob en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en kunt deze in de praktijk toepassen; Inzicht in het werkveld, werkprocessen en wet- en regelgeving van gemeenten, politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst op het vlak van de aanpak van ondermijning. Bij voorkeur heb je ervaring met het RIEC
Competenties/vaardigheden: Omgevingsbewust: het is essentieel om effectief te blijven in een veranderende juridische en maatschappelijke context. Communicatiekracht: het is essentieel dat je complexe informatie kunt verkrijgen en kunt overbrengen naar anderen in de samenwerking met verschillende partijen en collega’s. Samenwerken & zelfstandig / initiatief nemen: het is van belang goed te kunnen samenwerken met collega’s maar neemt zelf ook initiatief en kunt daarmee ook goed zelfstandig te werk gaan. Flexibel: je kunt makkelijk schakelen tussen meerdere projecten of vraagstukken.
Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.
Goed om te weten:
Gesprekken zijn gepland op 19 augustus 2024 De manager neemt contact op indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dit kan of fysiek of digitaal plaatsvinden.
Voor deze opdracht geldt er een verscherpte integriteitsscreening welke door een externe partner wordt uitgevoerd. De uitkomst van het onderzoek is bepalend voor de definitieve opdrachtverstrekking.
Door de weging van de antwoorden op de vragen in de uitvraag wordt de rangorde van de offertes in prijs/kwaliteit bepaald. Alleen van de 5 hoogst scorende offertes worden nader gewogen op de kwaliteit. Indien het aantal offertes de 10 niet overstijgt kunnen alle offertes nader op de kwaliteit beoordeeld worden.
De gemeente Utrecht behoudt zich het recht voor om gedurende de eerste 3 maanden na gunning, bij gebleken ongeschiktheid of tussentijdse beëindiging, de opdracht te gunnen aan de nummer 2 aanbieder of opvolgend.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox