Gemeente Amsterdam
max €85 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
12 augustus 2024
11 augustus 2025
Opdrachtomschrijving
De bezoekers, ondernemers en bewoners van de stad Amsterdam maken elke dag gebruik van de openbare ruimte. Als gemeentelijke organisatie willen we daarom dat de bezoekers, ondernemers en bewoners op een zo fijn mogelijke manier gebruik kunnen maken van onze stad en de voorzieningen die wij aanbieden.
Om de openbare ruimte geschikt te houden voor huidige en toekomstige wensen van haar gebruikers moeten we haar continu onderhouden, schoonhouden en waar nodig aanpassen. Dit houdt in dat wij een uitvoerig orderportefeuille hebben met groot onderhoud projecten, gebiedsontwikkelingen, transformaties en herinrichtingen.
De projectorganisaties en zijn medewerkers die deze orderportefeuille tot uitvoering brengen hebben de juiste processen en toolset nodig evenals de juiste gegevens over de openbare ruimte om hun werk uit te kunnen voeren.
De opgave “Beheer Openbare Ruimte” vanuit de digitale transformatie van het cluster Ruimte en Economie heeft de opdracht gekregen om de medewerkers van deze projectorganisaties te voorzien van een zo effectief mogelijke werkdag. Denk hierbij aan samenwerk omgeving, ontwerp en engineering tooling, werkafspraken en actueel databestand over de gehele stad.
Één van de instrumenten die wij op dit moment aan het implementeren zijn in de primaire werkprocessen van Grootonderhoud projecten is de Informatie Levering Specificatie (ILS) in combinatie met de Object Type Bibliotheek (OTL). Voor de begeleiding van deze uitrol zoeken wij capaciteit in het implementatieteam om alle betrokken projecten te kunnen ondersteunen en helpen met vragen, zowel van onze interne collega’s als van de betrokken aannemers.
We zijn bezig met een grootschalige implementatie van de asset informatie in projecten in opdracht van Verkeer en Openbare Ruimte (V&OR) afdeling Stedelijk Beheer. We zijn gestart met de disciplines verhardingen, bomen en beplantingen van groot onderhoud projecten. De komende periode willen we de implementatie uitbreiden met meer disciplines en projecttypen. We hebben veel te doen en kunnen jouw ondersteuning goed gebruiken.
Werkzaamheden
Jouw rol is het implementeren van het asset data uitwisselingsproces in realisatie projecten in het fysieke domein. Je helpt projectteams van het Ingenieursbureau om de asset informatie uitvraag op een juiste manier te verwerken in contracten, je neemt de aannemer mee in het proces en geeft een toelichting op de eisen in het contract, je ondersteunt directievoerders en toezichthouders van het ingenieursbureau bij de controle van data en ziet er op toe dat de data wordt verwerkt in de beheersystemen van Amsterdam.
Je kent ons instrumentarium en kan deze op een duidelijke en eenvoudige manier overbrengen aan onze collega’s. Daarbij verspreid je onze visie op asset data. Bij vragen ben jij het aanspreekpunt voor zowel de interne organisatie als voor de aannemer. Je houdt overzicht over de status van de projecten waar je bij betrokken bent.
Je bent onderdeel van een team dat zowel een ontwikkelopgave als een implementatie opgave heeft. Je haalt actief ervaringen uit de projecten op en denkt mee in de ontwikkelopgave over het verbeteren van het proces en de instrumenten om te komen tot een succesvolle implementatie.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de miljoenen bezoekers van evenementen, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Energietransitie, klimaatadaptatie, mobiliteitstransitie, een veilige infrastructuur, een leefbare openbare ruimte; het zijn grote opgaves. Ons ingenieursbureau werkt hieraan met bijna 1.000 collega’s. Dit zijn dé partners binnen de stad op het gebied van inkoop, techniek en projectrealisatie in grond-, weg- en waterbouw. Diverse constructeurs, hydrologen, werkvoorbereiders, Projectleiders, directievoerders, planners, risico-analisten en innovatie-aanjagers bieden expertise op water- en deltatechnologie, stedelijke inrichting en milieu, infrastructuur, verkeersadvies, project- en contractmanagement. Zij werken onder meer aan het creëren van land voor IJburg, de instandhouding van tientallen bruggen en kilometers walmuur, de renovatie van tunnels en de inrichting van honderden straten en vele gebiedsontwikkelingen
Binnen het cluster Ruimte & Economie van de gemeente Amsterdam staat digitalisering hoog op de agenda. We kunnen ons werk alleen goed doen als we continu beschikken over goede informatie over onze stad. We werken in een informatieketen en ontvangen en maken data en informatie. Informatie is ons hoofdingrediënt bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van onze stad. Daarmee houden we Amsterdam leefbaar, duurzaam, veilig, toegankelijk en toekomstbestendig.
We investeren in nieuwe skills, kennis en werkwijzen om data om te zetten in waarde voor onze burgers, ondernemers en bezoekers. Maar ook voor onszelf en voor onze opdrachtgevers en –nemers.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox