gemeente Noardeast-Fryslan
max €115 per uur
Friesland
Onbekend aantal uur per week
01 juni 2025
31 december 2026
De gemeente Noardeast-Fryslân is een gemeente met een eigen identiteit. Dit onder andere door de ligging aan de Waddenzee en het Lauwersmeer, het kenmerkende landschap, de regiostad Dokkum, de karakteristieke dorpen en de mensen die er leven.
Onze missie is: Wij werken in het belang van de samenleving, binnen de kaders die het bestuur daarvoor meegeeft. Ons belangrijkste doel is de leefbaarheid en de aantrekkelijkheid van de gemeente te behouden en te stimuleren. Dit doen we samen met inwoners, bedrijfsleven en andere partners. Ons motto is dan ook: “Samen, Persoonlijk, In de buurt!”
Om daar invulling aan te geven is één van onze organisatiedoelen: Wij werken op basis van duidelijke doelen. Die vertalen we in plannen en planningen. Over de voortgang en de resultaten leggen we periodiek verantwoording af en we sturen bij waar dat nodig is. Sturingsinformatie maakt daar onderdeel van uit.
Ontwikkeling sturingsinformatie
De afgelopen jaren geven we uitvoering aan het project Sturingsinformatie Productgerichte Aanpak (SPA). Doel is om binnen afzienbare tijd voor alle clusters van de gemeente Noardeast-Fryslân actuele sturingsinformatie te hebben over producten en processen. Dit gebeurt door het opstellen van een productbeschrijving, daarbinnen stappen en normtijden aan te geven en het rapporteren over normtijden. Door de producten met medewerkers te beschrijven wordt ook een cultuuromslag gecreëerd waarbij medewerkers zich verantwoordelijk voelen voor hun producten en hier ook graag over willen rapporten. De sturingsinformatie biedt voordelen voor medewerkers (inzicht en grip), coördinatoren, werkverdeling, clusterhoofden en directie (in control zijn) en bestuur (ambities in balans met wat organisatie aan kan).
Deze werkwijze is niet alleen een goede basis voor productierapportages gebleken, maar ook voor het invullen van capaciteitsplanning en het monitoren van de financiële stromen.
De sturingsinformatie biedt voordelen voor medewerkers (inzicht en grip), coördinatoren, werkverdeling, clusterhoofden en directie (in control zijn) en bestuur (ambities in balans met wat organisatie aan kan).
Deze werkwijze is niet alleen een goede basis voor productierapportages gebleken, maar ook voor het invullen van capaciteitsplanning en het monitoren van de financiële stromen.
De productinformatie wordt gekoppeld met de financiële kaart. De financiële kaart maakt processen inzichtelijk in een kaart en laat vervolgens de kosten langs die processen stromen. Hierdoor worden van alle clusters alle producten, intern en extern, de kosten zichtbaar.
Voor het cluster Omjouwing en Ekonomy (OenE) is door diverse ontwikkelingen een nieuwe impuls nodig en ook zijn aanvullende werkzaamheden voor het assembleren tot een geheel nodig.
De projectleider heeft de opdracht voor het verrichten van werkzaamheden in het kader van sturingsinformatie om, in aansluiting op de eerder ontwikkelde producten bij het cluster OenE en de andere clusters en aansluitend op de gehanteerde methodiek:
Het implementeren van het sturingsinstrumentarium.
Het inhuren van de medewerker vindt plaats voor een periode van effectief 27 weken, in te zetten de periode van juni 2025 tot en met december 2026 met de mogelijkheid tot verlenging. De omvang van de opdracht is 864 uren.
De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox