Marketing voor je bedrijf

Als freelancer denk je er wellicht niet direct aan om marketing voor je onderneming op te starten. Toch kan het verstandig zijn om het wel te doen, want hierdoor speel jij je meer in de kijker bij verschillende opdrachtgevers.

5.svg

In dit artikel geven we uitleg over:

Wat kan je doen als freelancer?

Als je echt concreet iets wilt bereiken, dan is het slim om een marketingplan op te stellen. Wanneer je googled op ‘marketingplan opstellen’ zijn er verschillende voorbeelden te vinden.

Er zijn verschillende manieren om je marketing in te zetten. Deze lijst behandelt een paar marketingacties die jij kan ondernemen. Kijk goed wat bij jouw dienst en type onderneming past en wat jij wilt uitstralen online.

  • een website;
  • social media;
  • E-mailmarketing.

Vergroot je online vindbaarheid met een website

Een goede website kan voor jou een platform zijn waarbij jij je online presenteerd. Hier kan je verschillende projecten tonen waar je aan gewerkt hebt en als het ware een online portfolio mee opbouwen. Jimdo.com en mijndomein.nl zijn een paar voorbeelden als het gaat om websites aanmaken. Vind je dit te ingewikkeld? Besteed het uit.

Social media zorgt voor meer naamsbekendheid

Social media marketing is een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten. Denk wel goed na over het doel, zodat je een geschikt social media-kanaal kunt kiezen. Voor een kapster is een Instagram-account wellicht interessant, terwijl een boekhouder meer heeft aan een Facebookpagina.

E-mailmarketing zorgt voor een duidelijke boodschap

Dit is bijvoorbeeld interessant als je een duidelijk product of dienst levert en een goed klantenbestand wilt opbouwen. E-mailmarketing kan je bijvoorbeeld doen door het versturen van een nieuwsbrief.

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox