Een MSP is een Managed Service Provider? Brainnet, Staffing MS en Flextender zijn namen van dergelijke service providers voor interim of freelance werk.

Wat is MSP, Brainnet, Staffing MS, Flextender?

Nieuws

leestijd: 5 minuten

Wat is MSP, Brainnet, Staffing MS, Flextender?

Een MSP is een Managed Service Provider. Organisaties besteden taken voor de inhuur van interim professionals uit aan deze dienstverleners. Dit kan gaan om volledige uitbesteding van de werving, selectie, contracten en facturering / uitbetaling. Wordt alles uitbesteed dan heb je als zzp’er te maken met de MSP bij het overeenkomen van het contract en je facturering en uitbetaling.

Brainnet, Staffing MS en Flextender zijn namen van dergelijke service providers voor interim of freelance werk.

Als leverancier of zzp’er komen de kosten voor een MSP vaak voor jouw rekening. Je betaalt dan een bedrag voor elk gewerkt uur aan de provider. Verkrijg je een opdracht via MSP Flextender dan betaal je bijvoorbeeld € 2,75 per uur aan Flextender.

MSP's beheren vaak het Dynamisch aankoopsysteem (DAS) van overheidorganisaties. Het systeem waarin opdrachten geplaatst worden en waarbinnen je op opdrachten kunt reageren.

Via deze link kun je meer lezen over de werking van deze systemen voor jou als zelfstandige professional: "Wat is een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS)?"

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox